Ekvador'da Enerji Santrallerine Saldırılar: OHAL İlan Edildi

TAKİP ET

Güney Amerika'nın Ekvador ülkesinde, enerji santrallerine yapılan saldırılar sonucunda Olağanüstü Hal (OHAL) ilan edildi.

Devlet Başkanı Daniel Noboa'nın emriyle, enerji santralleri ve kritik altyapı tesislerine yönelik saldırılar gerekçe gösterilerek OHAL ilan edildi. Bu kararla birlikte, ordu ve polise enerji santrallerine yapılan sabotajları engelleme yetkisi verildi.

Ekvador'da yaşanan enerji krizi, Kolombiya'nın Ekvador'a elektrik ihracatını durdurmasının da etkisiyle daha da derinleşti. Ülkedeki günlük elektrik kesintileri 8 saate kadar çıktı. Bu yıl yaşanan kuraklık da enerji krizini daha da kötüleştiriyor.

Ekvador'daki enerji şirketleri, başkent Quito dahil olmak üzere birçok şehirde elektrik kesintilerinin hangi saatlerde yaşanacağı konusunda kamuoyunu bilgilendirdi. Enerji Bakanlığı ise sıcaklıkların yükselmesi, su debilerinin azalması ve kuraklık gibi faktörlerin ülkenin enerji sistemi üzerinde olumsuz etkiler yarattığını belirtti.

Güney Amerika ın Ekvador ülkesi Ekvadorda Enerji Santrallerine Saldırılar OHAL İlan Edildi Devlet Başkanı Daniel Noboa Ekvadordaki enerji şirketleri dünya samsun haber gündem haber