Emekli Maaşlarındaki Refah Payı Kaldırılıyor İddialarına İletişim Başkanlığı'ndan Yalanlama

TAKİP ET

Kamuoyunu sarsan emekli maaşlarındaki refah payı iddiaları, İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi tarafından kesin bir dille yalanlandı. Merkez, yapılan manipülatif haberlere itibar edilmemesi gerektiğini vurguladı.

Emekli maaşlarındaki refah payı sistemine ilişkin yapılan haberler, kamuoyunda infial yaratmıştı. Ancak İletişim Başkanlığı Dezenformasyonla Mücadele Merkezi, bu iddiaları kesin bir dille yalanlayarak vatandaşları bilgilendirdi.

Sosyal medya platformu X üzerinden yapılan açıklamada, "Memur ve memur emeklileri için uygulanan refah payı sisteminin ortadan kaldırıldığı iddiası da gerçeği yansıtmamaktadır. Dolayısıyla bahse konu haberlerde iddia edildiği gibi emekli maaşlarında önümüzdeki süreçte kesinti yapılması da söz konusu değildir. Piyasalarda tedirginlik ve güvensizlik oluşturmaya yönelik yapılan manipülatif haberlere itibar etmeyiniz" denildi.

Emekli maaşlarında refah payı sisteminin kaldırılacağı yönündeki haberlere karşı yapılan bu açıklama, kamuoyunu doğru bilgilendirme amacını taşıyor. İletişim Başkanlığı, vatandaşları dezenformasyon ve manipülasyon girişimlerine karşı dikkatli olmaya çağırdı.

ekonomi emekli Emekli Maaşları Refah Payı İletişim Başkanlığı dan Yalanlama