Emlak Vergisi İlk Taksit Ödemeleri İçin Son Gün

TAKİP ET

Emlak ve çevre temizlik vergisi 2024 1. taksit ödemeleri bugün sona eriyor. Ödemeler, belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor.

Emlak vergisi ilk taksit ödemelerinde süre bugün doluyor. Türkiye'de bina, arsa ve iş yeri gibi gayrimenkulleri bulunanlar bu vergiyi ödemekle yükümlü.

Ödeme Kanalları ve Muafiyetler

Ödemeler, gayrimenkulün bağlı bulunduğu belediyelerden, belediyelerin internet sitelerinden veya e-Devlet üzerinden yapılabiliyor. Emlak vergisi taksitleri hem nakit hem de kredi kartı ile ödenebiliyor. Brüt 200 metrekareyi geçmeyen tek konut sahibi emekliler ile emekli dul ve yetim aylığı alanlar emlak vergisi ödemiyor.

Engelliler, gaziler ve hiçbir geliri olmadığını belgeleyenler de emlak vergisinden muaf tutuluyor. Emlak vergisinin her iki taksiti tek seferde ödenebiliyor. Taksitlerini zamanında ödemeyenler ise cezalarla karşı karşıya kalıyor.

Yeni Gayrimenkul Alımları

Geçen yıl gayrimenkul satın alanların bu yıl vergisini ödemesi gerekiyor. Bu yıl satın alınan mülklerin ilk emlak vergisi ödemesi ise 2025'te başlayacak.

emlak emlak vergisi vergide ilk taksit ödemeleri son gün emlak ve çevre temizliği vergisi 2024 son tarih bugün samsun haber ekonomi son dakika gündem haber