Emniyet'i sarsacak anket: Her 10 polisten üçü intiharı düşünüyor

TAKİP ET

Emniyet Teşkilatı Sendikası tarafından yapılan bir ankete göre, polis intiharları ve mobing iddialarının artmasıyla ilgili çarpıcı sonuçlar elde edildi. Ankete 15 bin 375 emniyet mensubunun katıldığı belirtiliyor.

Ankete katılan emniyet mensuplarının yüzde 23'ü emniyet teşkilatı personeli olmaktan hiç memnun olmadığını belirtirken, yüzde 50,3'ü memnun olmadığını ifade etti. Yüzde 3,9'luk bir kesim ise memnun olduğunu belirtirken, yüzde 7,1'i ise çok memnun olduğunu dile getirdi. Kararsız olanların oranı ise yüzde 15,7 olarak kaydedildi.

Anket sonuçlarına göre, her 10 polisten 3'ü intihar etmeyi düşündüğünü ifade etti. Ankete katılanların yüzde 64,8'i ise hiç intihar etmeyi düşünmediğini belirtirken, intihar etmeyi düşünenlerin oranı yüzde 35,2 olarak açıklandı. İntihar düşüncesi olanların neden olarak en çok "mobbing" ve "çalışma saatleri ve görev stresi"ni gösterdiği görüldü.

Emniyet Teşkilatı personelinin yüzde 76,8'i başka bir meslek seçme şansı olsa istifa edeceğini belirtirken, yüzde 13,8'i istifa etmeyeceğini ifade etti. Her 10 personelden 6'sı İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya'ya güvendiğini belirtirken, yüzde 56,1'i Yerlikaya'dan umutlu olduğunu söyledi.

Ankete katılanların çoğunluğu bir sorun yaşadığında müracaat yeri olarak sosyal medyayı gösterirken, tarikat ve cemaatlere müracaat edenlerin oranı da dikkat çekiciydi. Emniyet Teşkilatı personelinin sorunlarını çözme noktasında sendika hakkını gördüğü de ankette belirtilenler arasındaydı.