Erdoğan ve Özel Arasındaki Görüşmede Kavala Dosyası Gündeme Geldi: İşte Detaylar

TAKİP ET

Cumhurbaşkanı Erdoğan ile CHP lideri Özgür Özel arasındaki görüşmede Kavala dosyası tartışıldı. İşte yaşananlar...

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile CHP Genel Başkanı Özgür Özel arasındaki görüşme, Hürriyet yazarı Abdülkadir Selvi'nin dikkat çeken bir iddiayı gündeme getirmesiyle merakla bekleniyordu. Selvi'nin aktardığına göre, Özel'in 'Kavala' dosyasını gündeme getirmesiyle Erdoğan'ın tepkisi merak konusuydu.

Görüşme, dün 16.00'da gerçekleşti ve Özel'in, Gezi Parkı davasından tutuklu bulunanların durumunu gündeme getireceği öne sürülmüştü. Selvi'nin yazısında aktardığına göre, Özgür Özel'in, Can Atalay ve Osman Kavala gibi isimler üzerinden Gezi Parkı mahkûmlarının yeniden yargılanma talebini dile getirdiği ifade edildi.

Özgür Özel’in AİHM ve Anayasa Mahkemesi kararlarının uygulanması ve yeniden yargılama talep ettiği belirtildi. Ancak, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın bu talebe nasıl yanıt verdiği henüz bilinmiyor.

Erdoğan, Özgür Özel'le görüşmesinin ardından Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'u AK Parti Genel Merkezi’ne çağırarak kısa bir görüşme gerçekleştirdi.

Abdulkadir Selvi'nin daha önceki yazısında Gezi Parkı davasını etkileyebilecek hukuki itirazı maddeler halinde sıraladığı belirtilmişti. Davada yer alan isimlerin ve dosyanın detaylarıyla birlikte, Gezi tutuklularının aldığı cezalar ve mağdur olarak yer alan isimler de haberde açıklanmıştı.

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan CHP Genel Başkanı Özgür Özel Erdoğan ve Özel Arasındaki Görüşme Kavala Dosyası samsun haber gündem haber