Erkek arkadaşını öldürmüştü cezası belli oldu

TAKİP ET

Geçen yıl Bursa'da erkek arkadaşını bıçaklayarak öldürdüğü iddiasıyla yargılanan Kazakistan vatandaşı Irına Franzen, mahkeme tarafından 15 yıl hapis cezasına çarptırıldı.

Franzen'in "Ben Turan'a zarar vermek istemedim. Öldürme veya zarar vermek gibi bir düşüncem yoktu. Çok pişmanım." şeklindeki ifadelerine rağmen mahkeme, haksız tahrik altında kasten öldürme suçundan 15 yıl hapis cezası verdi.

Bursa 6. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmada, "kasten öldürme" suçundan müebbet hapis istemiyle yargılanan tutuklu sanık Irına Franzen ile olayda hayatını kaybeden Turan Döner'in ailesi ve taraf avukatları hazır bulundu.

Cumhuriyet savcısının talebi doğrultusunda, sanığın "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 18 yıla kadar hapis cezasıyla cezalandırılması istendi.

Maktulün ailesi ise şikayetlerini devam ettirerek, sanığın cezalandırılmasını talep etti.

Franzen'in tercüman eşliğinde yaptığı son savunmasında, maktulu sevdiğini belirtti ve "Ben Turan'a zarar vermek istemedim. Öldürme veya zarar vermek gibi bir düşüncem yoktu. Çok pişmanım." dedi.

Mahkeme heyeti, Franzen'e "haksız tahrik altında kasten öldürme" suçundan 18 yıl hapis cezası vererek daha sonra takdiri indirim uygulayarak cezayı 15 yıla indirdi.

Olay, 26 Ağustos 2023 tarihinde Bursa'nın Yıldırım ilçesi Yeşil Mahallesi'nde gerçekleşmiş, Kazakistan uyruklu Irına Franzen, restoran sahibi sevgilisi Turan Döner'i evde bıçaklayarak yaralamıştı. Polis ve sağlık ekiplerinin olay yerine müdahalesi sonucunda Döner'in hayatını kaybettiği belirlenmiş ve Franzen tutuklanmıştı.