Eski SBB Başkanı Mustafa Demir, Belediyeden Sonra Kulübü De Borca Sokmuş

TAKİP ET

Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni 15 milyar liralık borçla Türkiye'nin en borçlu belediyeleri arasına sokan eski Başkan Mustafa Demir'in, 20 milyon liralık bağış iddiası ile gündeme gelen belediyenin spor kulübünü de borç batağına soktuğu öne sürüldü.

Samsun Büyükşehir Belediyesi (SBB) eski Başkanı Mustafa Demir döneminde belediye kaynaklarından yaklaşık 20 milyon TL'lik bağış iddiasıyla gündeme gelen Bölgesel Amatör Lig'de mücadele eden SBB Futbol Takımı’nın lisans hakkının BAL’ın kapısından dönen Süper Amatör'deki 1930 Bafraspor'a devredilmesi planlanıyordu.

Hedef Halk Gazetesi’nin gündeme getirdiği devir sürecine ilişkin Haber Editörü Noyan Alper Cabbar’a konuşan Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkanı Halit Doğan, Çarşambaspor gibi Bafraspor'un da Bölgesel Amatör Lig'de mücadele etmesi gerektiğini düşündüğünü kaydetmişti. 1930 Bafraspor Başkan Yardımcısı Cem Dere, SBB Başkanı Halit Doğan’ı ziyaret etmiş, ilk görüşmeler başlamıştı. Bafraspor yönetimi ile Başkan Halit Doğan arasında yapılan ilk görüşmelerde umut verici süreç ilerledi. 

SÜRECİN PERDE ARKASI 

Ancak ne zaman konu kulübün mali durumuna gelince görüşmeler tıkandı. Yapılan incelemeler sonucunda kulübün yüklü miktarda borcu olduğu tespit edildi. Borç yükü Bafraspor yönetimini ciddi şekilde düşündürdü ve yöneticiler borç yükünün altından kalkamayacaklarını değerlendirerek, lisans devralma planlarından vazgeçti.  Ayrıca görüşmelerde dikkat çeken ayrıntı ise geçen sezon yaklaşık 20 milyon TL'lik bağış iddiasıyla gündeme gelen SBB Futbol Takımı’nın yaklaşık 55-60 milyon TL’lik borcunun olduğu öne sürüldü.

60 MİLYON LİRA BORÇ İDDİASI 

Bafrasporlu yöneticiler, mevcut ekonomik koşullarda bu yükün altına girmelerinin mümkün olmadığını belirtti. 1930 Bafraspor ve Samsun Büyükşehir Belediyesi arasındaki görüşmeler, finansal zorluklar nedeniyle sonuçsuz kaldı. Samsun Büyükşehirspor’un borçlu olması 1930 Bafraspor’un bu yükü devralma isteğini ortadan kaldırdı. Diğer yandan görüşmeyi sonlandıran borç dikkat çekti. SBB eski Başkanı Mustafa Demir döneminde hem 20 milyon TL’lik bağış hem de yaklaşık 55-60 milyon TL’lik borç yükünün olduğu iddiası, BAL’da oynayan bir futbol takımı için harcanan bu denli büyük paranın sonucunda herhangi bir başarının gelmemesi kafalarda soru işareti bıraktı.

Samsun Büyükşehir Belediyespor, 1930 Bafraspor'a devrediliyor - Habere gitmek için tıkla

mustafa demir samsun büyükşehir belediyespor 1930 bafraspor