"Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi" Samsun'da Sanatseverlerle Buluşuyor

TAKİP ET

Samsun Kültür Yolu Festivali kapsamında düzenlenen "Eskizden Piksele Dijital Sanat Sergisi", Samsun Büyükşehir Belediyesi Çok Amaçlı Salon'da sanatseverlerin beğenisine sunuldu. Türkiye'nin farklı coğrafyalarında gerçekleşen bu özel sanat inisiyatifi, her edisyonunda yeni ve farklı eserlerle izleyicilere dinamik bir sanat deneyimi sunuyor.

Serginin küratörü Ayşe Demirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, serginin gelenek ile gelecek arasında kurulan bir köprüyü temsil ettiğini ve sanatın zenginliğini ve evrensel etkisini vurguladığını belirtti. Demirci, "Bu topraklar, çağlar boyunca birçok medeniyete ev sahipliği yapmış ve her birinden izler taşımıştır. Bu izler, Anadolu'nun sanatına ve sanatçılarına eşsiz bir derinlik ve çeşitlilik katmıştır. Geçmişten günümüze uzanan bu zengin miras, Anadolu'nun derinliklerinde dijital sanatın yeni ve heyecan verici ifadeleriyle birleşerek, sanatseverleri benzersiz bir keşif yolculuğuna çıkarıyor." dedi.

 

Serginin, 2022 yılından beri Kültür ve Turizm Bakanlığı ile birlikte yürütülen bir proje olduğunu belirten Demirci, Türkiye Kültür Yolu Festivali kapsamında sergilenmeye devam eden bu proje ile Türkiye'deki genç sanatçılara hem üretim hem de sergileme desteği sağladıklarını, dünya çapında ve uluslararası gösterim fırsatları sunduklarını ifade etti. Demirci, bu yıl ilk kez başlatılan açık çağrı programı ile bir haftada 240 sanatçıdan başvuru aldıklarını ve seçici kurul tarafından değerlendirilen 27 sanatçının eserlerinin sergilenmeye hak kazandığını kaydetti.

Serginin içeriği hakkında bilgi veren Demirci, "İlkini Samsun'da gerçekleştirdik. Burada 4 açık çağrı sanatçımız vardı. Diğer illerde de diğer kanal sanatçılarımızı yerleştirerek sergiler düzenliyoruz. Odaklandığımız nokta, o şehrin sanatçılarını öne çıkarmak ve profesyonel anlamda üretim yapan sanatçılar ile açık çağrı sanatçılarını bir araya getirerek hem network sağlamak hem de bir alan tanımak. Her sanatçının kendine özgü bir dili, üslubu ve kavramı var. Bunları benim topladığım bir kürasyon metninde birleştiriyorum. Bu seneki edisyon, Anadolu edisyonu. Anadolu'nun çeşitliliğini, kültürel mirasını ve zenginliğini, her sanatçının kendine özgü yaptığı eserlerle farklı biçimlerde sergileyerek, geçmiş ile gelecek arasında bir bağ kuruyoruz." dedi.

Sergi, 16 Haziran'a kadar sanatseverler tarafından ziyaret edilebilecek.