Eti Bakır, CE sertifikalı ilk gübre üreticisi oldu

TAKİP ET

Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi, amonyum sülfat gübresi üretiminde AB standartlarının sağlanması için gerekli yetkinlikleri yerine getirerek CE sertifikası (Conformité Européenne) aldı.

Türkiye'nin yıllık 1 milyon ton amonyum sülfat gübresi ihtiyacının yüzde 50'sinden fazlasını tek başına karşılayabilecek kapasiteye sahip olan Eti Bakır Samsun İzabe ve Elektroliz Tesisi, amonyum sülfat üretiminin AB standartlarına uyumunu CE sertifikasıyla tescilledi.

AB'DE GEÇERLİLİĞİ VAR 

Tarım faaliyetlerinde verimin artırılmasını sağlayan amonyum sülfat gübresi, içerdiği azot ve sülfür sayesinde toprağın işlenmesi, bitkilerin ve ağaçların yetişmesi için toprağı verimli hale getiriyor.
Ankara Ticaret Odası'nda düzenlenen Gübrede AB Regülasyonu ve CE Sertifikasyon Semineri'nde, CE sertifikasını Eti Bakır Samsun İşletmesi adına Amonyum Sülfat Ünitesi Başmühendisi Bilal Osman Turan ve Laboratuvar Mühendisi Ayhan Hacıismailoğlu aldı.
AB'ye üye ülkelerde ürün satışı yapmak için en önemli koşullar arasında yer alan CE sertifikası, ürünlerin hayvan ve bitki sağlığı için tehlike oluşturmadığını ve amacına uygun kullanılması halinde çevreye bir zararı olmadığını kanıtlıyor. CE sertifikası, AB dışında üretilen ürünler için aynı zamanda bir pasaport niteliği taşıyor.