EURO 2024 Yarı Final Maçları: 9 Temmuz Bugün Hangi Maçlar Var?

TAKİP ET

EURO 2024 bugün yarı final maçı ile devam edecek. İspanya ve Fransa'nın karşı karşıya geleceği bu önemli mücadele, TSİ 22.00'de Münih Futbol Arena'da başlayacak. Kazanan takım, finale yükselen ilk ekip olacak.

EURO 2024 MAÇLARI (9 TEMMUZ)

2024 Avrupa Futbol Şampiyonası'nda (EURO 2024) yarı final aşaması başlıyor ve finale yükselen ilk ekip belli olacak. 9 Temmuz Salı günü oynanacak yarı final mücadelesinde İspanya ve Fransa karşı karşıya gelecek. Münih Futbol Arena'da TSİ 22.00'de başlayacak olan maç, turnuvanın favorileri arasında gösterilen iki takımı karşı karşıya getirecek. Karşılaşmayı Slovenya Futbol Federasyonu'ndan hakem Slavko Vincic yönetecek.

YARI FİNAL YOLLARI

İspanya, yarı finale kadar oynadığı tüm maçları kazanarak geldi. B Grubu'nda İtalya, Hırvatistan ve Arnavutluk'u yenerek lider çıkan İspanya, son 16 turunda Gürcistan'ı, çeyrek finalde ise ev sahibi Almanya'yı uzatmalar sonucunda eleyerek yarı finale yükseldi.

Fransa ise D Grubu'nda Avusturya, Hollanda ve Polonya ile mücadele ederek 1 galibiyet ve 2 beraberlikle 5 puan topladı ve grup ikincisi olarak son 16 turuna yükseldi. Son 16 turunda Belçika'yı, çeyrek finalde ise penaltılara giden maçta Portekiz'i eleyerek yarı finale geldi.

İSPANYA HÜCUMDA, FRANSA SAVUNMADA ETKİLİ

İspanya, EURO 2024'te hücumda etkili bir performans sergiledi. Turnuvada toplam 102 şutla en fazla gol arayan takım konumunda olan İspanyollar, bu şutların 11'ini gole çevirdi. Fransa ise savunmada etkili bir performans göstererek sadece 1 gol yedi ve 5 maçın 4'ünde kalesini gole kapattı.

İSPANYA 2021'NİN RÖVANŞINI ALMAK İSTİYOR

İspanya, 2020-2021 UEFA Uluslar Ligi finalinde Fransa'ya karşı aldığı yenilginin rövanşını almak istiyor. İki takım arasındaki son karşılaşma, Fransa'nın 2-1 galibiyetiyle sonuçlanmıştı.

İKİ TAKIM DA 6. KEZ YARI FİNALDE

İspanya ve Fransa, Avrupa Şampiyonası'nda 6. kez yarı finale yükseldi. İspanya, yarı finallerin 4'ünü kazandı ve 3 Avrupa şampiyonluğu bulunuyor. Fransa ise 2 Avrupa şampiyonluğu elde etti ve 2016'da final oynadı.

MUHTEMEL 11'LER

İki takımın mücadeleye şu kadrolarla çıkması bekleniyor:

İspanya: Unai Simon, Navas, Nacho, Laporte, Cucurella, Olmo, Rodri, Fabian Ruiz, Lamine Yamal, Morata, Williams.

Fransa: Maignan, Kounde, Saliba, Upamecano, Hernandez, Kante, Tchouameni, Camavinga, Griezmann, Kolo Muani, Mbappe.

Bu akşam kazanan milli takım, Hollanda-İngiltere maçının galibi ile finale çıkacak.