Eylem Tok Ve Oğlu Timur Cihantimur Hakim Karşısında

TAKİP ET

İstanbul Kemerburgaz'da Oğuz Murat Aci'nin ölümüne neden olduğu kaza sonrası yurt dışına kaçan Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur bugün ABD'de hakim karşısına çıkacak.

İstanbul'un Eyüpsultan ilçesinde 1 Mart'ta gerçekleşen trafik kazasında 29 yaşındaki Oğuz Murat Aci hayatını kaybetti, bir kişi yaralandı. Kazanın, 17 yaşındaki Timur Cihantimur'un aracının yol kenarında arızalanan ATV'lerin arasına dalmasıyla meydana geldiği belirlendi.

Eylem Tok ve Timur Cihantimur'un Kaçışı

Yazar Eylem Tok'un oğlu Timur Cihantimur'u önce Mısır'a, ardından ABD'ye götürdüğü ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı, Timur Cihantimur ve annesi Eylem Tok hakkında yakalama kararı çıkardı. İkili, diplomatik yollar ve Interpol aracılığıyla Türkiye'ye iade edilmeleri için görüşmeler sürdü.

Yakalanmaları ve Yargı Süreci

Sonunda, Adalet Bakanı Yılmaz Tunç'un duyurusuna göre, Eylem Tok ve oğlu Timur Cihantimur yakalandı. İlk duruşmaları Boston'da yapıldı ve Türkiye'nin iade için sunduğu deliller duruşmada ele alındı.

Özel Okul Gezisi ve Sahne Pasaport Planı

Tutuklandıklarında Eylem Tok ve Timur Cihantimur, Boston'da bulunan yıllık 46 bin dolarlık özel bir okulu ziyaret etmeye hazırlanıyordu. Tutuklama sırasında Eylem Tok'un üzerinde bulunan 5 bin dolar nakit para da belgelere geçti. Mahkeme belgelerinde, Türk yetkililerin ikilinin ABD'den sonra Küba'ya gitmek için sahte pasaport almaya çalıştığını düşündüğü bilgisi yer aldı.