Fatih Terim Kovuldu

TAKİP ET

Panathinaikos'un son mağlubiyetleriyle şampiyonluk umutları azalırken, Fatih Terim'in teknik direktörlük koltuğundan ayrılma kararı alındı. Yunan ekibi, Terim'e 1.1 milyon euro tazminat ödeyecek.

Yunanistan'ın köklü futbol kulüplerinden Panathinaikos, son yaşadığı mağlubiyetlerle şampiyonluk umutlarını zora soktu. Öncelikle AEK'ya 3-0 ve sonrasında da Aris'e 1-0 mağlup olarak şampiyonluk iddiasını sarsan yeşil-beyazlılar, taraftarlarının da tepkisini çekti. Özellikle Aris maçının ardından Fatih Terim'i ıslıklamaları, teknik direktörle ilgili spekülasyonları artırdı.

Panathinaikos'un son maçlardaki başarısız sonuçları, lig tablosunda da yansıma buldu. Takım, 71 puanla 3. sıraya gerileyerek zirveden 4 puan uzaklaştı.

Yunan basınından Sportdog'un haberine göre, bu başarısızlıkla birlikte Panathinaikos yönetimi, Fatih Terim ile yollarını ayırma kararı aldı. Tecrübeli teknik adamın ayrılığı sonrasında 1.1 milyon euroluk bir tazminat alacağı belirtiliyor.

Ayrıca, gelecek sezon için yeni bir teknik direktör arayışlarına başlandığı ifade ediliyor. Fatih Terim'in Panathinaikos'taki performansı da değerlendirildiğinde, 25 resmi maçta 14 galibiyet, 6 beraberlik ve 5 mağlubiyet aldığı görülüyor. Bu maç başına yaklaşık 1.92 puan ortalaması demek oluyor.

Fatih Terim Kovuldu Fatih Terim panathinaikos yunanistan