Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi Ön Eleme Turu'ndaki Muhtemel Rakipleri Belli Oldu

TAKİP ET

Süper Lig'de sezonu 2'nci sırada tamamlayan Fenerbahçe'nin, Şampiyonlar Ligi'ne katılabilmek adına oynayacağı ön eleme turlarındaki muhtemel rakipleri netlik kazandı.

2023-2024 Trendyol Süper Lig sezonu, 38’inci hafta karşılaşmalarıyla sona erdi. Fenerbahçe, son hafta İstanbulspor’u sahasında 6-0 mağlup ederek sezonu 99 puanla 2’nci sırada bitirdi. Bu sonuçla, sarı-lacivertlilerin gelecek sezon Avrupa kupalarındaki rotası da belli oldu. Fenerbahçe, Şampiyonlar Ligi’ne katılabilmek için 2’nci Ön Eleme Turu’ndan itibaren mücadele edecek.

Muhtemel Rakipler: Lugano ve Partizan

Fenerbahçe’nin 2’nci Ön Eleme Turu’ndaki muhtemel rakipleri, İsviçre Ligi’nde sezonu 2’nci sırada tamamlayan Lugano ve Sırbistan Ligi’nde 2’nci sırayı alan Partizan oldu. Bu turdaki ilk maçlar 23-24 Haziran’da, rövanş karşılaşmaları ise 30-31 Haziran’da oynanacak.

Zorlu 3’üncü Ön Eleme Turu

Fenerbahçe, Lugano veya Partizan’ı elemesi durumunda 3’üncü Ön Eleme Turu’nda daha zorlu rakiplerle karşılaşacak. Bu turda seri başı olma şansı bulunmayan sarı-lacivertliler, Avusturya Ligi 2’ncisi Salzburg, İskoçya Ligi 2’ncisi Rangers, Çekya Ligi 2’ncisi Slavia Prag ve Fransa Ligi 4’üncüsü Lille’den biriyle eşleşebilir. 3’üncü Ön Eleme Turu’nda ilk maçlar 6-7 Ağustos’ta, rövanş maçları ise 13 Ağustos’ta oynanacak.

Play-Off Turu

Fenerbahçe, 3’üncü Ön Eleme Turu’nu da geçmesi halinde, Şampiyonlar Ligi Play-Off Turu’na yükselecek ve burada 3’üncü Ön Eleme Turu’nu geçen iki takımdan biriyle eşleşecek.

Fenerbahçe’nin Avrupa macerası, bu zorlu süreçte üst üste geçeceği turlarla Şampiyonlar Ligi gruplarına katılmak için mücadele edecek. Tüm taraftarlar, sarı-lacivertlilerin bu zorlu yolculukta başarılı olup Avrupa’nın en prestijli turnuvasında yer almasını bekliyor.