Filenin Sultanları Fransa'yı 3-0'la Geçti

TAKİP ET

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Voleybol FIVB Kadınlar Milletler Ligi'nde Antalya'da oynanan maçta Fransa'yı 3-0 yenerek, ikinci galibiyetini elde etti.

Uluslararası Voleybol Federasyonu (FIVB) tarafından düzenlenen Milletler Ligi (VNL) organizasyonunun Antalya etabındaki ilk haftasının dördüncü ve son maçında Türkiye, Fransa ile karşı karşıya geldi.

19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı'na denk gelen ve 10 bin kişilik Antalya Spor Salonu'nda oynanan maça voleybolseverler yoğun ilgi gösterdi.

"Filenin Sultanları" maça hızlı başladı ve ilk dakikalarda 3-0 öne geçti. Ancak, Fransa'nın sayılarına engel olamayan ay-yıldızlılar, molaya 11-7 üstün girdi. Hücumdaki etkisini artırarak 6 sayılık farka ulaşan (16-10) Türkiye, ilk seti 25-19 kazandı.

İkinci sette de üstünlüğünü sürdüren A Milli Kadın Voleybol Takımı, rakibi karşısında 20-9'luk fark yakaladı. Fransa'nın setin sonlarında farkı kapatma çabalarına rağmen, Türkiye ikinci seti de 25-16 alarak skoru 2-0'a getirdi.

Üçüncü setin başında 7-2 geriye düşen Türkiye, başantrenör Daniele Santarelli'nin aldığı mola sonrasında toparlandı. 9-9'luk eşitlikten sonra öne geçen "Filenin Sultanları" seti 25-19, maçı da 3-0 kazandı.

Türkiye'nin performansı

A Milli Kadın Voleybol Takımı, Milletler Ligi'nde bu sezonki ilk sınavında Japonya'ya 3-2 yenilirken, Hollanda'yı 3-1 mağlup etmiş ve İtalya'ya 3-1 yenilmişti. 

Fransa ise bu sezon lige 3-0'lık Almanya galibiyetiyle başlamış, daha sonra Polonya'ya 3-0 yenilmiş ve Bulgaristan'ı 3-1 mağlup etmişti.

"Filenin Sultanları", ligin ikinci haftasında 28 Mayıs-2 Haziran tarihlerinde ABD'de, üçüncü haftasında ise 11-16 Haziran tarihlerinde Çin'de mücadele edecek.

16 takımın mücadele ettiği VNL'de, üç hafta sonunda puan cetvelinde ilk 8 sırada yer alan takımlar finallere katılma hakkı kazanacak.

voleybol