Filenin Sultanları, Hollanda'yı yendi

TAKİP ET

Filenin Sultanları," 2024 milli takım sezonunu Antalya'da açarak Milletler Ligi'nde Hollanda ile karşılaştı. A Milli Kadın Voleybol Takımı, yoğun ilgi gören maçın ilk setini 25-14, üçüncü setini 25-23 ve dördüncü setini 25-18 kazanarak 3-1 galip geldi.

Geçen yıl Milletler Ligi'nde ilk kez şampiyon olarak tarihe geçen "Filenin Sultanları", 2024 yılı milli takım sezonunu Antalya'da açtı ve ilk haftanın ikinci maçında Hollanda ile Antalya Spor Salonu'nda karşılaştı.

Voleybolseverlerin yoğun ilgi gösterdiği karşılaşmada hızlı bir başlangıç yapan A Milli Kadın Voleybol Takımı, ilk setin başında rakibine sayı vermeden 5 sayılık bir üstünlük kurdu. Savunma ve hücumda etkili bir performans sergileyen ay-yıldızlılar, bu seti 11 sayı farkla (14-25) kazanarak skoru 1-0'a getirdi.

İkinci setin başında Hollanda'nın ataklarına engel olamayan "Filenin Sultanları", 3-0 geriye düştü. Ancak Melissa Vargas, Ebrar Karakurt ve Zehra Güneş'in etkili performansları sayesinde setin ortasında öne geçerek 6 sayılık bir üstünlük sağladılar: 10-16.

Türkiye bu sette 20-19 öndeyken, Melissa Vargas saha kenarına doğru giden topa müdahale etmek istedi ve seyircilerin üzerine yığılmasına rağmen bu çabası alkış topladı, ancak sayıyı engelleyemedi. Hollanda'nın setin son bölümünde 24-23 öne geçmesi üzerine A Milli Kadın Voleybol Takımı Başantrenörü Daniele Santarelli mola aldı. "Filenin Sultanları", ikinci seti 25-23 kaybederek skoru 1-1'e getirdi.

Üçüncü sete üstün başlayan A Milli Kadın Voleybol Takımı, 6 sayı farkla (12-18) öne geçtiği seti 25-23 kazanarak tekrar öne geçti: 1-2.

Ay-yıldızlı ekip, karşılıklı sayılarla geçen dördüncü seti 25-18 kazanarak maçı da 3-1 tamamladı.

Bu seneki ilk sınavını Milletler Ligi'nde veren ve ilk maçında Japonya'ya 3-2 mağlup olan ay-yıldızlı ekip, organizasyondaki üçüncü karşılaşmasında 18 Mayıs Cumartesi günü saat 20.00'de İtalya ile karşılaşacak.