Filistinli yönetmen Ahmad Saleh Samsun'a geliyor

TAKİP ET

8 aydır İsrail'in amansız saldırılarıyla mücadele eden Filistin halkının mücadelesine ışık tutan filmlerin gösterildiği 'Filistin Direniş Sineması' etkinliği Samsunlularla buluşacak.

Samsun Kültür Yolu Festivali etkinlik kapsamında Filistin Direniş Sineması, festivalin ilk günü olan 8 Haziran Cumartesi günü saat 18.00'da Samsun Müzesi Konferans Salonu'nda biri belgesel dört yapım izleyiciyle buluşacak.

Film gösterimleri, Ensar Altay'ın İsrail'in Gazze'ye yaptığı saldırıların dehşet verici boyutunu ve Filistin halkının bu acımasız saldırılar karşısındaki çaresizliğini gözler önüne seren 25 dakikalık Witness (Şahit) belgeseli ile başlayacak.

Ardından Stop-Motion tekniği kullandığı animasyon yapımları ile dünyanın birçok saygın festivalinde ödülleri toplayan Filistinli yönetmen Ahmad Saleh'in üç animasyonu izleyici ile buluşacak. Samsunlular Saleh'in nesiller boyu ferah, güzel ve cömert bir evde yaşayan bir ailenin hikâyesini anlattığı 4 dakikalık 'Hause' (Ev), bir savaş bölgesinde hayatta kalmaya çalışırken müzik çalmayı hayal eden iki erkek çocuğunun şiirsel hikayesini anlattığı 11 dakikalık 'AYNY-TheSecondsEye' (AYNY-İkinci Gözüm) ve Filistinli bir annenin gerçek hikayesine dayanan 16 dakikalık 'Night' (Gece) animasyonlarını peşpeşe izleyecek.

 

STOP-MOTION ATÖLYESİ YAPACAK

Etkinlik kapsamında Almanya'da yaşayan Filistin asıllı yönetmen Ahmad Saleh de Türkiye'ye gelecek. Saleh, yönetmen Faysal Soysal'ın moderasyonuyla gerçekleşecek söyleşide konuşmacı olacak. Saleh, söyleşide Filistin'in beyazperdedeki direnişine ışık tutan konuşmaların yanı sıra, Samsunlu gençler için bir Stop-Motion Atölyesi de gerçekleştirecek.