Galatasaray, Avrupa'da ilk 10'da

TAKİP ET

Galatasaray, 2023-2024 sezonunu Süper Lig'de zirvede tamamlayarak Avrupa'da dikkat çekici bir başarı elde etti. Bu sezon elde ettiği 24. lig şampiyonluğuyla Galatasaray, Avrupa'da ilk 10'da yer alan takımlar arasına girdi. Sarı-kırmızılı ekip, UEFA sıralamasında ilk 10'da yer alan ülkelerin liglerinde en çok şampiyonluk yaşayan 10. takım konumunda bulunuyor.

Avrupa'nın 5 büyük futbol ligi olarak kabul edilen İngiltere Premier Lig, İspanya LaLiga, İtalya Serie A, Almanya Bundesliga ve Fransa Ligue 1 ile bunları takip eden Portekiz, Hollanda, Belçika, Türkiye ve Çekya liglerinde en fazla şampiyonluk sevinci yaşayan ilk 10 takım arasında Galatasaray da yer alıyor.

Galatasaray'ın bu başarısı, Türkiye'nin UEFA ülke sıralamasında 9. basamakta yer almasıyla da dikkat çekiyor. Türkiye'de Galatasaray'ın yanı sıra Fenerbahçe, Beşiktaş, Trabzonspor, Başakşehir ve Bursaspor gibi kulüpler de lig şampiyonluğu yaşamış durumda.

Avrupa'da en fazla lig şampiyonluğuna sahip takım unvanı ise Portekiz'den Benfica'ya ait. Benfica, Portekiz liginde toplamda 38 kez şampiyonluk yaşayarak bu alanda zirvede yer alıyor.

Galatasaray'ın Süper Lig şampiyonluğuna ulaştığı sezonda takım, birçok rekora da imza atmıştı. Teknik direktör Okan Buruk yönetimindeki Galatasaray, ligdeki 38 haftalık maratonu 33 galibiyet, 3 beraberlik ve 2 mağlubiyetle 102 puan toplayarak zirvede tamamlamıştı. Ayrıca, takımın elde ettiği bu başarıyla birlikte birçok kulüp rekoru da kırılmıştı.