Galatasaray ile Antalyaspor 56. kez karşı karşıya geliyor

TAKİP ET

Galatasaray, bugün kendi sahasında Antalyaspor ile Trendyol Süper Lig'in 27. haftasında karşılaşacak.

Galatasaray ile Antalyaspor arasında oynanacak bu maç, Süper Lig tarihindeki 56. randevu olacak.

Bugüne kadar oynanan 55 maçta Galatasaray'ın 34 galibiyeti, Antalyaspor'un ise 7 galibiyeti bulunuyor; 14 maç berabere sonuçlandı. Galatasaray'ın attığı 106 gole, Antalyaspor 48 golle karşılık verdi. İlk devrede oynanan maçı Galatasaray, deplasmanda 2-0'lık skorla kazandı.

Galatasaray, son 15 maçtır Antalyaspor'a yenilmemiş durumda. Son galibiyetini 16 Nisan 2016'da alan Antalyaspor'a karşı oynanan son 15 karşılaşmada Galatasaray 11 galibiyet ve 4 beraberlik elde etti.

Bu sezon Galatasaray, Hatayspor'a yenildikten sonra oynadığı 14 maçta mağlup olmadı ve son 7 maçından galip ayrıldı. Ligin en az gol yiyen takımı konumundaki Galatasaray, bu sezon 55 gol atarken, kalesinde sadece 14 gol gördü.

Sarı-kırmızılı ekip, evindeki yenilmezlik serisini 30 maça çıkardı. Geçtiğimiz sezonun 2. haftasında Giresunspor'a yenilen Galatasaray, ardından oynadığı 30 lig maçında 28 galibiyet ve 2 beraberlik elde etti.

Antalyaspor maçında sarı kart sınırında bulunan Galatasaraylı futbolcular Davinson Sanchez, Kerem Aktürkoğlu ve Sergio Oliveira. Bu oyuncuların sarı kart görmesi durumunda Beşiktaş derbisinde cezalı duruma düşecekler.

Galatasaray Teknik Direktörü Okan Buruk ile Antalyaspor Teknik Direktörü Sergen Yalçın, kariyerlerinde 9. kez rakip olacak. Daha önce oynadıkları 8 maçta Sergen Yalçın 5 kez galip gelirken, Okan Buruk bir kez kazandı, 2 maç ise berabere tamamlandı.

Maçın hakemi Abdulkadir Bitigen olacak. Yardımcılıklarını Mustafa Savranlar ile Anıl Usta yapacakken, 4. hakem Direnç Tonusluoğlu olacak.