Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: Ankara'da soykırımcı diplomatlar istemiyoruz

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu ve Saadet Partisi milletvekilleri, İsrail Büyükelçiliği önünde basın açıklaması yaparak Gazze'deki olaylara ilişkin görüşlerini dile getirdi.

Davutoğlu, Gazze'deki yaşananların insanlık tarihinin en karanlık günlerinden biri olduğunu belirterek uluslararası toplumun sessizliğine dikkat çekti. Ayrıca, Ankara'da soykırımcı diplomatlar istemediklerini ifade etti.

Filistin topraklarında yaşanan çatışmaların İsrail-Hamas, İsrail-Gazze veya İsrail-Filistin savaşı olmadığını savunan Davutoğlu, hükümetin 7 ay sonra ticari kısıtlama kararı almasını yetersiz bulduğunu dile getirdi. Ayrıca, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'a yazdığı bir mektupta 15 Mayıs'ı küresel ölçekte yas günü ilan etme çağrısında bulunduğunu belirtti.

Davutoğlu, İsrail Büyükelçiliği'nin Ankara'ya dönen diplomatlarının güvenlik riski olmadığı gerekçesiyle geri döndüğünü söyleyerek, bu durumu eleştirdi. Gazze'deki olayların devam ettiği bir dönemde Ankara'da soykırımcı diplomatlar istemediklerini vurguladı ve normalleşme adımlarını kabul etmediklerini ifade etti.