Gelecek Partisi'nde İstişare Meclisi kuruldu

TAKİP ET

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu, ana kademe kadrosundan oluşan 'İstişare Meclisi' kurdu. Meclis'te Samsun'dan Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt yer aldı. İlk toplantıda gündem 'ekonomi ve Gazze'deki soykırım' oldu

Gelecek Partisi Genel Başkanı Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu, ana kademe kurmaylarıyla birlikte Ankara'nın Haymana ilçesinde Genişletilmiş İstişare Kampı düzenledi.

Yerel seçim süreci, yeni dönemde izlenecek yol haritasının masaya yatırıldığı ve tartışıldığı toplantıda parti bünyesinde milletvekilleri, parti kurucuları ve il başkanlarının da aralarında bulunduğu 24 kişilik ana kademe kadrosundan oluşan İstişare Meclisi'nin kurulması kararı alındı.

İstişare Meclisi tarafından ülke siyasetinden dış ilişkilere, ekonomiden şehirlerin sorunlarına, seçim süreçlerinde parti politikaları belirlenerek, teşkilatlara tavsiye kararları sunulacak.

Gelecek Partisi Genel Başkan Prof. Dr. Ahmet Davutoğlu'nun başkanlığında Genel Merkez'de ilk toplantısını yapan İstişare Meclisi'ne; Samsun'dan Gelecek Partisi Kurucular Kurulu Üyesi Mustafa Yeşilyurt da katıldı.

İSTİŞARE MECLİSİ İLK KEZ TOPLANDI

İstişare Meclisi'nin teşkilatların daha dinamik hareket etme noktasında üst kurul görevi yapacağını söyleyen Mustafa Yeşilyurt, "Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu ile her ay yapılacak toplantılar sonrası alınan tavsiye kararları partinin bütün kurullarına ve organlarına aktarılacak. Ülkemizdeki ana gündem konuları tartışılarak, partimizin uygulayacağı siyasi politikanın hangi yönde olacağı yönünde tavsiye kararları alınacak" dedi.

İstişare Meclisi'nin ilk toplantısında ülkemizin içinde bulunduğu ekonomik sorunlar ve terör devleti İsrail'in haince soykırımlarını sürdürdüğü Gazze'deki sivilleri hedef alan bombalama eylemlerinin konuşulduğunu kaydeden Mustafa Yeşilyurt, "Toplantıda Türkiye'nin siyasi konjektöründeki değişimler ve Gelecek Partisi'nin rolü gibi farklı başlıklarda konular görüşülerek, tavsiye kararları alındı. Alınan kararlar parti organlarına ve kurullara sunularak değerlendirilecek ve uygulamaya geçilecek. İstişare Meclisi'nde alınan kararlar kamuoyu ile de paylaşılacak" diye konuştu.