Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Adayı Mustafa Yeşilyurt: "Samsun 20 yıldır ihmal ediliyor"

TAKİP ET

Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Siyaset Bilimci Mustafa Yeşilyurt, katıldığı bir Televizyon programında yerel seçim gündemiyle ilgili kendisine yöneltilen soruları yanıtladı. Gündemle ilgili çarpıcı açıklamalarda bulunan Yeşilyurt şunları söyledi.

SAMSUN 20 YILDIR İHMAL EDİLDİ

Samsun’un 20 yıllık siyasi geçmişinde, üzülerek belirmem gerekir ki şehir planlaması adına kayda değer ciddi bir çalışma yapılmamış, proje üretilmemiştir. Şayet bilimsel bir zeminde, ortak akılla, şehrin tüm paydaşlarını da devreye sokarak bir çalışma yürütülmüş olsaydı bugün Samsun bambaşka bir yerde olurdu. 

ORTAK AKIL VURGUSU

Bu şehirde iki tane önemli üniversite var, meslek odaları var, siyasi partiler var, STK’lar, seçilmiş meclis üyeleri ve muhtarlarımız var. Bunun yanında kanaat önderlerimiz ve yerel basınımız var. Bütün bu paydaşlarla birlikte düzenli ve periyodik toplantılar düzenleyerek bir araya geleceğiz ve kentin sorunlarının bir bir masaya yatıracağız. Bu toplantılar süreklilik arz edecek şekilde düzenlenecek.

Şehrimizi bütün paydaşlarıyla her kesimin katılımlarıyla ortak akılla yöneteceğiz. Ben yaptım oldu mantığıyla bırakın şehri, evinizi bile yönetemezsiniz. Önyargılarla, kutuplaştıran bir siyaset anlayışıyla hareket eden mevcut iktidar, iç çekişmelerle şehrimizi adeta bir mücadele alanına çevirdi. 

Bir yöneticinin hayata geçirdiği bir projeyi diğeri yıktı. Şuan yaşadığımız altyapı sorunlarının müsebbipleri, dönemin bakanları ve belediye başkanıdır. Bugünkü Büyükşehir Belediye Başkanı da Bakan sıfatıyla sorumludur. Milletvekilleri de sorumludur. Bu şehir her birine kimlik verdi. Bu millet her birine kimlik ve itibar kazandırdı. Maalesef bu itibarlarını kaybettiler.

Çünkü ellerindeki yetkiyi ve gücü hakkıyla değerlendirmediler. Samsun gibi çok geniş potansiyelleri olan bir şehirde işsizlik, yolsuzluk, yasa dışı suçlar aldı başını gitti. İnşallah biz Gelecek Partisi olarak bu gidişe bir dur diyeceğiz” ifadelerini kullandı.