Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Adayı Mustafa Yeşilyurt: Samsun'da 'umut meşalesi' yandı

TAKİP ET

Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, "20 yıllık makyaj belediyeciliği bitti. Pansuman tedbirlerle sorunlar çözülmüyor. İnsanları oyalamanın bir anlamı yok. O nedenle 'Ayağa Kalk Samsun' söylemiyle 'Umut Meşalesi' yakmaya çalışıyoruz" dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediyesi Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, Samsun Kent Haber'de katıldığı bir programda 31 Mart'ta gerçekleşecek olan yerel seçimlerle ilgili açıklamalarda bulundu.

Seçim kampanyası ve projeleriyle ilgili gelen soruları yanıtlayan Mustafa Yeşilyurt, 5 yıllık süreçte 'sürdürülebilir yönetim modelini' hayata geçireceklerini söyledi.

Genel seçimlerde muhalefetin otoriter bir rejime karşı büyük bir mücadele örneği sergilediğini ancak sandıktan çıkan neticeye saygı duyulması gerektiğini kaydeden Mustafa Yeşilyurt, "Sızlanma, geçmişle hesaplaşma dönemi bitmiştir. Muhalif partilerin önümüzdeki yerel seçim sürecinde müşterek noktalarda birleşerek mevcut iktidar imkanlarına karşı güç birliği yapmaları gerekmektedir" dedi.

"Milletimizin sorunlarına odaklanmalıyız" diyen Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, "Doların ve mazot fiyatlarının yükselmesi, enflasyon ve faizlerin artması gibi vatandaşlarımızı mağdur eden birçok sorunla karşı karşıyayız. Bu sorunların çözümüne yönelik projeler hazırladık. Gelecek Partisi ve Saadet Partisi iş birliğine gittik. Samsun Büyükşehir Belediyesi ve ilçelerde oldukça iddialıyız" diye konuştu.

SAMSUN AYAĞA KALKMALIDIR

Mustafa Yeşilyurt, vatandaşların içinde bulunduğu karamsar tabloya değinerek sözlerine şöyle devam etti: "Türkiye'nin 25 yıllık siyasi dönemi artık bitmiştir. Mevcut iktidar misyonunu tamamlamıştır. Birçok kesim ülkenin iyi yönetilmediğin artık bir değişimin gerektiğini ifade ediyor. Her ilçemizde her meslek grubundan insan umutsuzluk ve karamsarlık içinde. Maalesef her siyasi görüşe sahip vatandaşımızda aynı karamsar tablo hakim durumda. Giderek derinleşen ekonomik problemler insanların yaşam şartlarını zorlaştırıyor. Ağır ekonomik koşullar yaşıyoruz. İşveren kesimi giderlerini karşılayamıyor. Alım gücü düşmüş durumda. O nedenle 'Ayağa Kalk Samsun' söylemiyle umut meşalesi yakmaya çalışıyoruz. Samsun ayağa kalkmalıdır. Bunu hep birlikte başarmalıyız."

20 YILLIK MAKYAJ BELEDİYECİLİK BİTTİ

Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, "Sahadayız, esnafımızı sivil toplum kuruluşlarını, kamu Kurumlarımızı ziyaret ediyoruz. Sorunlarımız ortak. Bu müşterek sorunları ortak akılla ve bilimsel yöntemlerle çözeceğimizi kendilerine ifade ediyoruz. Pansuman tedbirlerle sorunların çözülemeyeceğini anlatıyoruz. 20 yıllık makyaj belediyeciliğiyle artık bir yere varılamayacağını vatandaşımız görüyor. Sorunları iyi teşhis etmemiz gerekiyor. İnsanları oyalamanın bir anlamı yok. Şehrin temel problemlerini teşhis etmeden, sadece algı yönetimiyle göz boyuyorlar. Halkımız bunları hak etmiyor" dedi.

8 İLÇEDE SORUNLAR BENZER

Mustafa Yeşilyurt, "8 ilçemizi gezdik. Vatandaşlarımız dertlerini anlatıyorlar. Empati kurmaya çalışıyoruz. Yerel yönetim bütçesinin nasıl planlanacağını, üretim ve istihdama nasıl katkı sunulacağını tek tek anlatıyoruz. Halkımız bizim samimiyetimize ve çözüm odaklı bir yönetim anlayışında olduğumuza inanmaktadır. Samsun'un en önde gelen sorunlarından biri altyapı meselesidir. Genç işsiz nüfusun çoğalması, ulaşım, verimli tarım arazilerinin değerlendirilememesi gibi birçok sorunla karşı karşıyayız. Kentsel dönüşümle ilgili acilen düzenlemeler yapılması gerekiyor. Çözüm önerilerimiz nettir. Biz mevcut yönetimler gibi halkımızı aldatmayacağız. Net tavır sergileyeceğiz. Lokal ve geçici tedbirlerle değil kalıcı ve sürdürülebilir projelerle halkımıza hizmet edeceğiz" ifadelerini kullandı.

SİYASİ PARTİ ROZETİMİZ KAPININ DIŞINDA KALACAK

"Akıllı Şehir Projesi, ulaşımı rahatlatmaya değil, sorunların daha da büyümesine teşvik edici olmuştur" diyen Mustafa Yeşilyurt, sözlerini şöyle tamamladı; "Şehir planlamasına uygun bir proje değildir. Biz bu sistemi revize ederek, daha verimli hale getirerek ulaşımı büyük ölçüde rahatlatmayı planlıyoruz.

Uygulanabilir projelerimizi vatandaşlarımızla paylaşacağız. Liyakatli ve alanında uzman kadrolarımızla, kendi sorumluluk alanımızda, Samsun Büyükşehir Belediyesi'ni halkımızın da katılımıyla ortak akılla yöneteceğiz. Nihayetinde 1 milyon 370 bin nüfusa hizmet ediyoruz. Milletimize ait kaynaklarımızı heba etmeyeceğiz. Mevcut bütçeyi, halkın malını har vurup harman savurdular.

Biz gözümüz gibi bakacağız. Belediye başkanı göreve geldiğinde siyasi görüşünü bir kenara bırakmalıdır. Her kesime kucak açacağız. Ortak aklı işlevsel hale getireceğiz. Meslek odalarımızla bir araya gelerek yönetim stratejimizi belirleyeceğiz. Şehrin tüm paydaşlarıyla bir araya gelerek periyodik toplantılar gerçekleştireceğiz.

Bir siyaset bilimci olarak meslek odalarımızın ve üniversitelerimizin şehrimize önemli katkılar sağlayacağına inanıyorum. Toplantılar yapacağız, istişarelerde bulunacağız. Çok seslilik her zaman iyidir ve verimli sonuçlar verir. Halkın yönetime aktif katılması da en önemli husustur."