Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Adayı Mustafa Yeşilyurt: 'Tarihinden ilham alan güçlü Samsun'

TAKİP ET

Gelecek Partisi SBB Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, "Samsun'da tam 100 yıl sonra yeniden umutları yeşertmek için yola çıktık. 'Tarihinden İlham Alan Güçlü Samsun' mottosuyla şehrimizde tüm sorunların üstesinden geleceğiz" dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, Samsun Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Salih Zeki Murzioğlu'nu ziyaret etti. Samsun ekonomisinin konuşulduğu ziyarette iş dünyasına yönelik projelerinden söz eden Mustafa Yeşilyurt, kırsaldan kent merkezi yerelde kalkınmanın önemine vurgu yaptı.

Samsun'un 'üreten kent' olması gerektiğine dikkat çeken Mustafa Yeşilyurt, lojistik konumu, tarımsal havzası ve sanayileşmeye açık bölgeleriyle her alanda katma değer üretebilecek şehir olduklarını söyledi.

İŞ DÜNYASINA DESTEK

Sanayicinin nitelikli eleman ihtiyacını karşılayacak mesleki eğitim merkezleri, tarımsal ürünlerin tesislerde işlenmesi ve pazarda markalaşması, KOBİ'leri yatırıma açık alanlarda teşviklerle destekleyeceklerini belirten Mustafa Yeşilyurt, "İş insanlarımızın sorunlarını biliyoruz. Samsun'da gerekli hammadde var ancak işlemeye tesislerimiz yeterli değil. Örneğin kenevir, örneğin su ürünleri, örneğin ağır sanayi. Kirli yatırıma karşı olduğumuz gibi çevreci yatırımları da destekleyeceğiz" dedi.

İNANIYORUZ, BAŞARABİLİRİZ

31 Mart'ta göreve seçilmeleri halinde 1 Nisan sabahı Gelecek Partisi'nin rozetini çıkartacağını ve 'Samsunluların Başkanı' olacağını söyleyen Mustafa Yeşilyurt, Ankara'da, İstanbul'da, Samsun'da, her ilçede tüm paydaşlarla birlikte düzenli olarak bir araya geleceklerini, yatırımcıyı şehre getirmek için kapı kapı ziyaretler yapacağını söyledi.

Mustafa Yeşilyurt, "Samsun, 100 yıl önce Kurtuluş mücadelesinin filizlendiği şehirdi. Tam 100 yıl sonra yeniden umutları yeşertmek için yola çıktık. İnanıyoruz, hep birlikte başarabiliriz. Her platformda dediğim gibi 'Tarihinden İlham Alan Güçlü Samsun' mottosuyla, şehrimizde tüm sorunların üstesinden omuz omuza verip, geleceğiz" sözlerini kaydetti.