Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt: "Belediye-esnaf el ele vereceğiz"

TAKİP ET

Sanayi esnafının 'altyapı, ekonomik ve nitelikli eleman' sorununu çözeceklerini belirten Gelecek Partisi SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, "Belediye-esnaf el ele vereceğiz" dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, Sanayi Sitesi'nde ve Canik caddelerinde esnaf ve vatandaşlarla bir araya geldi.

Sanayi esnafının kronikleşen sorunlarını dinleyen Yeşilyurt, altyapı yetersizliği nedeniyle her sağanak yağışta dükkanlarını su basan esnaflar, döviz kuruna bağlı yedek parçalarda yaşanan pahalılık nedeniyle vatandaşların araç bakımlarını ötelediğini söyledi.

SANAYİ ESNAFI DERTLİ

Sanayi esnafı, "İşler iyi değil. Ekonomik kriz belimizi büktü. Aracı arıza yapan ya da bakım zamanı gelen vatandaşlar, yedek parça ya da bakım malzemesi fiyatlarını duyunca aracını bırakmaktan vazgeçiyor. Ne esnafın ne de vatandaşın suçu var, hayat pahalandı" dedi. Ustalar, çırak yetişmediğini sözlerine ekledi.

Gelecek Partisi SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, "Canik'te sanayi sitesinde alt yapı sorunları, sağanak yağışlarda yaşanan mağduriyetleri dinledik. Esnaf 'yağmur yağmasın' diye dua ediyor. Korkuyor. Son yaşanan sel afetlerinde maddi zararları büyük olmuş. Yerel yönetimlerden gerekli desteği görememişler. Altyapı yok, belediye de yok" diyor" sözlerini kullandı.

BÜYÜKŞEHİR DESTEK VERECEK

Mustafa Yeşilyurt, şöyle konuştu; "Mevcut büyükşehir belediyesi ve ilçe yönetimlerinin desteklerinin yetersizliğini detaylıca konuştuk. Samsun ekonomisine katma değeri yüksek olan sanayi esnafımızın tüm sorunlarını çözeceğimizi taahhüt ediyorum. Yerel yönetimler esnafa daha yakın olmalı. Fiziki alan ve çırak yetişmesi, nitelikli personel ihtiyacını karşılamak için belediye ve esnaf el ele vereceğiz."