Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt: 'Betonlaştırma zihniyeti bitecek'

TAKİP ET

Gelecek Partisi SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, göreve gelmeleri halinde betonlaşma zihniyetine son vereceklerini belirterek, "İsraf bitecek, o bütçe sosyal yardımlara ve gençlerimize gidecek "dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, göreve gelmeleri halinde israfı önleyeceklerini söyledi. Yeşilyurt, "İşe tasarrufla başlayacağız. Ekonomimizin, ülkemizin yaşadığı sorunlar belli. Belediyeleri ülke ekonomisinden bağımsız düşünemezsiniz. Dolayısıyla öncelikle tasarrufla başlayacağız. Biz göreve geldiğimiz gün, israf kalemlerinin her birini ortadan kaldıracağız "dedi. 

GENÇLERE YATIRIM 

Samsun'un betonlaştırma zihniyetine teslim olduğunu, göreve gelmeleri halinde vatandaşlara nefes alacakları geniş yaşam alanları oluşturacaklarını açıklayan Gelecek Partisi SBB Başkan adayı Mustafa Yeşilyurt, "Örneğin Yalı Kafe projesi gibi gereksiz, anlamsız ve sürdürülebilirliği olmayan projelerle vakit kaybetmeyeceğiz. Kamusal alanları betonlaştırma zihniyetine son vereceğiz. İsraf kalemlerinin her birini tek tek tespit ettik. Geldiğimizde başkaca israf alanları da varsa bütün bunların hepsini bir defa ortadan kaldıracağız ve bunları sosyal yardım olarak hizmet alanlarında değerlendirerek gençlerimize, çocuklarımıza yönelik sosyal alanlara aktaracağız. Birinci yapacağımız şey budur "dedi. 

'SAMSUN POTANSİYELİNİ DEĞERLENDİREMİYOR'

Samsun'un var olan potansiyelini değerlendiremediğini belirten Yeşilyurt, "Nihayetinde bir enkaz devralacağımızı da biliyoruz. Bu da işin bir realitesi ama ne olursa olsun dediğim gibi biz kazandıktan sonra o israf kalemleriyle bir başlangıç olacak şekilde bütün planlamaları yaptık. Biz her şeyden önce finansal kapasiteyi güçlendireceğiz. Bunu gerçekleştirmek için nelerin yapılması gerektiğini projelerimizle belirledik. Tarımsal alanda, sanayi alanında, eğitim alanında, turizm alanında projelerimiz hazır. Bu şehirde bu potansiyel var.  Fakat finansal altyapısını güçlendirmeden söylediğiniz projelerin hepsi hamasetten öteye geçmez.

Çünkü neyle gerçekleştireceksiniz? Bunu, hangi kaynakla gerçekleştireceğiniz diye bir soruyla karşılaşacaksınız. Oysa dediğim gibi geleceğiz ilk 6 ay içerisinde bütün o planlarımızı tekrar revize edeceğiz, gözden geçireceğiz. Belediyenin mevcut koşullarını tam manasıyla ortaya koyarak üniversitelerimizle, meslek odalarımızla, iş dünyamızla iş birliği içerisinde projelerimizi ortak akılla hayata geçireceğiz. Samsun'u gerçek manada örnek bir şehir haline getireceğiz ama dediğim gibi ilk 6 ayda bu planlamaları yeniden yaparak bunları hayata geçireceğiz.

6 ay içerisinde bütün kurumlarımızla, bağlı bakanlıklarımızla, üniversitelerimizle, meslek odalarımızla, sivil toplum kuruluşlarımızla, bütün hepsiyle yoğun bir program içerisinde olarak bu ortaya koyduğumuz vizyonu gerçekleştireceğiz. "ifadelerini kullandı.