Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt: "Samsun'dan alevlenen meşaleyi söndürmeyiz!"

TAKİP ET

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, "100 yıl önce Samsun'dan alevlenen kurtuluş meşalesinin emaneti olan topraklarımızı kimseye yedirmeyiz" dedi.

Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, Türkiye Muharip Gaziler Derneği Samsun Şubesi'ni ziyaret ederek, Başkan Ahmet Diril ve gazi aileleriyle buluştu.

Mustafa Yeşilyurt, ABD'sinden Avrupa ülkelerine, Rusya'sından Suriye'sine kadar terör örgütleriyle beslenen 'dost gibi görünüp, arkadan hançerleyen' ülkelerin Türkiye'nin jeopolitik topraklarında gözü olduğunu belirtti.

SAMSUN'DA BAŞLAYAN MİLLİ MÜCADELE RUHU

Yeşilyurt, "Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşları, yüce Türk milleti bu elverişli toprakları vatan kılmak için büyük mücadeleler, savaşlar verdi. 100 yıl önce Samsun'dan başlayan Milli Mücadele, ülkemizde yeniden dirilişe sahne olmuş, Türkiye Cumhuriyeti kurulmuştur. Bugün ise terör örgütlerinin hain saldırılarına karşı topraklarımızı savunuyoruz. Bu bayrak, bu vatan şehit kanlarıyla sulanmış, şanı yüce bir devlettir. Kimseye yedirmeyiz" dedi.

Kendisinin 'Kıbrıs gazisi' bir babanın evladı olduğunu belirten Gelecek Partisi Samsun Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mustafa Yeşilyurt, şöyle konuştu; "Vatanımızın bütünlüğü, milletimizin bağımsızlığı için göğsünü siper etmiş, al bayrağımızın dalgalanması için canını feda eden şehitlerimizi rahmet ve saygıyla anıyor ve minnet duyuyorum. Bugün hayatta olan gazilerimize sağlıklı ömür diliyorum."