Geleneksel lezzetler Samsun'da görücüye çıktı

TAKİP ET

Türkiye'nin farklı illerinden yöresel lezzetlerin görücüye çıktığı Yöresel Ürünler Fuarı, Samsun'da yoğun ilgi gördü. Fuar, 13 Mart'a kadar açık kalacak.

Türkiye'nin farklı illerinden lezzetlerin yer aldığı Yöresel Ürünler Fuarı, Mecidiye Caddesi'nde 13 Şubat'ta açıldı. Vatandaşlar yoğun ilgi gösterirken, Erzurum cağ kebabından Gaziantep kebabına, Malatya kayısısından Trabzon Vakfıkebir tereyağına ve Kahramanmaraş’ın baharat çeşitlerine kadar birçok geleneksel ve yöresel ürünler, vatandaşların beğenisine sunuldu. 

'YEMEK KÜLTÜRÜMÜZÜ YAŞATMAYI AMAÇLIYORUZ'

Aydın ili merkezli organizasyon firmalarından BS Fuarcılık tarafından organize edilen etkinlikle ilgili konuşan organizasyon yetkilileri, Samsun’da daha önceki yıllarda da benzer etkinlikler düzenlediklerini belirterek vatandaşların fuara gösterdikleri ilgiden memnun olduklarını ifade ederek, her sene bu tarz organizasyonlara katılımın artmasının memnuniyet verici olduğunu kaydetti.  Fuar etkinliğiyle Anadolu’nun geleneksel yemek kültürünü yaşatmayı ve yerel ekonomiye katkı sunmayı amaçladıklarını belirten fuar organizasyon yetkilileri, gelecek yıllarda da benzer etkinlikler düzenleyeceklerini, tüm Samsunluları fuar etkinliğine beklediklerini sözlerine ekledi. Fuar etkinliği 13 Mart’a kadar devam edecek.