Gençler iktidara Samsun'dan çağrı yaptı: 'İsrail'le ticareti kes limanları kapat'

TAKİP ET

Samsun'da bir grup genç, İsrail'in Filistin'e yönelik soykırım politikalarına tepki gösterdi. Eylemciler iktidara 'İsrail ile ticareti kes, limanlar ile üsleri kapat' çağrısı yaptı.

Samsun'da bir grup genç, Saathane Meydanı'nda toplanarak İsrail'in Filistin'e yönelik uyguladığı soykırım politikalarını protesto etti. İktidarın İsrail ile ticareti ve ilişkileri kesmemesine tepki gösteren gençler, çağrı yaptı. 

Gençler yayınladıkları mesajda, "Yaklaşık bir asırdır işgale ve zulme direnen Filistinli Müslüman kardeşlerimiz, bugün de cihadın, sabrın, direnişin bayraktarlığını yapıyor. Tüm dünya müstekbirlerinin kendilerine karşı ittifak ettiği bir avuç mustazaf direnmekten vazgeçmiyor. Bizler Müslüman gençler olarak aylardır süren işgal ve soykırıma karşı gerekli adımların atılmadığını, imkan dahilinde olanların da yapılmadığını alenen görüyoruz ve bu doğrultuda yapılması gerekenleri idarecilere hatırlatmak adına taleplerimizi bugün bir kez daha yineliyoruz "dedi. 

'LAF DEĞİL İCRAAT BEKLİYORUZ'

Taleplerini gündeme taşıyan gençler şöyle devam etti; " İşgalciyle her türlü siyasi ilişkiye son verilmelidir. Soykırım sürerken dahi işgalcinin elçisi kovulmamış, elçiliği kapatılmamıştır. Bu durum hem haysiyetimize dokunmuş hem de işgalciye cüret kazandırmıştır. İşgalciyle her türlü ticari ilişkiler kesilmelidir. Yakın zamanda alınan 54 kalemde kısıtlama kararı bizim bu işin başından beri haklılığımızı teyit etmekle birlikte asla yeterli değildir.

Bu konu ise sanki mesele yalnızca uçak ve jet yakıtlarının ihracatıymış gibi gösterilip daha sonra bunu çürütmek suretiyle şu ana kadar yaptıkları tüm bu kanlı ticaretin üstü örtülmeye çalışılmıştır.

Biz Müslüman gençler olarak yetkililerden açıklama değil, laf değil, gerçek yaptırımlar bekliyoruz. Artık samimiyetsiz açıklamaların bir hükmü yoktur. Yapılması gereken açık seçik ortadadır. Başta petrol sevkiyatı durdurulmak üzere işgalci tam bir ambargoya tabi tutulmalıdır. "