Gençlere Büyük Fırsat: 81 İlde Milli Teknoloji Atölyeleri Kuruluyor

TAKİP ET

81 ilde kurulacak Milli Teknoloji Atölyeleri ile gençler, hayallerindeki projeleri hayata geçirecek ve bilim-teknoloji yarışmalarına hazırlanacak.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye genelinde kurulacak Milli Teknoloji Atölyeleri ile gençlere büyük fırsatlar sunulacağını açıkladı.

Bakan Kacır, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, üniversiteler ve TÜBİTAK destekli bilim merkezlerinde kurulacak bu atölyelerin, gençlerin hayallerini gerçeğe dönüştürmelerine ve ulusal ile uluslararası bilim ve teknoloji yarışmalarına hazırlanmalarına olanak tanıyacağını belirtti.

NİTELİKLİ İNSAN KAYNAĞI YETİŞTİRİLECEK

Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, Milli Teknoloji Hamlesi hedefleri doğrultusunda 81 ilde kurulacak atölyelerde, milli teknolojileri üretecek ve geliştirecek gençlere destek verileceği vurgulandı. Bu atölyeler, sanayi için gerekli nitelikli insan kaynağının yetiştirilmesine de katkı sağlayacak.

DESTEK PROGRAMLARI VE PROJE DETAYLARI

Atölyeler için iki farklı destek programı sunulacak:

    Atölye Kurulum Projesi: En az 200 metrekarelik alana sahip olması planlanan atölyelerin kurulumu için destek sağlanacak.

    Sürdürülebilirlik ve Kapasite Artırımı Projesi: En az 200 metrekarelik alana sahip ve en az 6 ay boyunca hizmet vermiş atölyelerin işletme süreçlerinde sürdürülebilirlik ve kapasite artırımı için destek verilecek.

Açıklamada ayrıca, atölyelerin demirbaş ve sarf malzemelerinin temini, yarışma süreçlerinin desteklenmesi, sanayi işbirliklerinin kurulması, eğitim programlarının düzenlenmesi ve proje hazırlama konusunda takımlara danışmanlık verilmesi gibi konuların da proje kapsamında yer aldığı belirtildi.

BAŞVURULAR TÜBİTAK ÜZERİNDEN YAPILACAK

Projeye başvurular, TÜBİTAK Proje Başvuru Sistemi üzerinden çevrim içi olarak gerçekleştirilebilecek. Proje kapsamında üniversite-sanayi işbirliklerinin de hedeflendiği vurgulandı.

Milli Teknoloji Atölyeleri gençlere destek teknoloji eğitimi TÜBİTAK sanayi işbirliği nitelikli insan kaynağı eğitim teknoloji samsun halk haber