Gençlerin Gözdesi! Türkiye'nin En Beğenilen Markaları Açıklandı

TAKİP ET

İstanbul Kent Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi'nin ortak çalışmasıyla Gençlik Endeksi G-250 sonuçları açıklandı.

İstanbul Kent Üniversitesi ve Türkiye İtibar Akademisi'nin iş birliğiyle gerçekleştirilen Gençlik Endeksi G-250 araştırması sonuçları, Türkiye'deki 18-24 yaş arası gençlerin en çok tercih ettiği markaları belirledi. 5 Şubat - 29 Şubat 2024 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırmada, 4 bin 800'den fazla gençle yapılan görüşmelerle marka tercihleri belirlendi.

Gençlerin zihninde en güçlü markaları belirlemek için yapılan araştırmada, 18-24 yaş arası gençlerin en çok güvendiği ve tercih ettiği 250 marka sıralandı. Araştırma sonuçlarına göre, gençlerin tercih ettiği markaların çoğunluğunu giyim, yiyecek ve alışveriş platformları gibi sektörlerin markaları oluşturuyor.

Araştırma sonuçlarına göre, gençler teknolojiyi iyi kullanan, dijitalliği ön planda tutan ve sosyal medyayı aktif olarak kullanan markalara daha fazla güven duyuyor. Ayrıca, ekonomik endişelerin de marka tercihlerini etkilediği ve fiyat performans ürünlerinin gençler arasında popüler olduğu görülüyor.

Araştırma sonuçlarına göre ilk 10'da yer alan markaların sektör dağılımı incelendiğinde giyim, yiyecek ve alışveriş platformu gibi ürünlerin öne çıktığı görülüyor. Araştırmada belirlenen markalar arasında A101, Adidas, Apple, Amazon, Arçelik, Beko, Burger King, Casper, Çaykur, Domino’s Pizza, Halkbank, İninal, Koton, Lenovo, McDonald's, Nespresso, Nike, PTT, Samsung, Trendyol gibi tanıdık markalar yer alıyor.

İstanbul Kent Üniversitesi Türkiye İtibar Akademisi Gençlerin Gözdesi markalar Türkiye in En Beğenilen Markaları Açıklandı samsun haber gündem haber