Gençlik yaz okulları başlıyor

TAKİP ET

Yaz tatili döneminde yüz binlerce genci Gençlik Kamplarında misafir eden Gençlik ve Spor Bakanlığı, 'Gençlik Yaz Okulları'nı ilk kez hizmete sunuyor.

EĞLENCELİ VE EĞİTİCİ

Gençlik Yaz Okulları’nın 1 Temmuz itibariyle gençlere kapılarını açacağını ve 1 Eylül tarihine kadar devam edeceğini ifade eden Gençlik ve Spor Bakanı Dr. Osman Aşkın Bak, “Yoğun geçen öğretim yılının ardından gençlerimize eğlenceli ama bir o kadar da eğitici bir program hazırladık. Gençlerimizin sosyal bağlarını güçlendirmek temel amaçlarımızdan biri. Gençlerimiz tatillerinin kalan kısmını yine gençlik merkezlerimizde değerlendirebilirler" dedi. 

KÜLTÜR SANAT SPOR

Gençlik Yaz Okulları; “11–14 yaş grubu” ve “15–18 yaş grubu” olmak üzere iki farklı yaş grubuna göre hazırlandı. Her dönemin programı kültür-sanat, spor ve gönüllülük temaları çerçevesinde planlandı. Her gençlik merkezinin kapasitesine göre belirlenen kontenjan kapsamında hizmet vereceği yaz okullarında, imkanlar dahilinde akıl ve zeka oyunları, sportif faaliyetler, değerler eğitimi, bilgi yarışması, el sanatları, sokak oyunları gibi etkinlikler organize edilecek.