Google'dan Seçim Reklamlarına Yeni Zorunluluk

TAKİP ET

Google, seçim reklamlarında dijital olarak değiştirilmiş içerik kullanımını açıklama zorunluluğu getirecek. Yeni politikalar bu ay güncelleniyor.

Google, reklam verenlerin dijital olarak değiştirilmiş içerik kullanan seçim reklamlarını açıklamasını zorunlu hale getirecek yeni politikalarını duyurdu. Bu güncelleme, "sentetik içerik" için açıklama gerekliliklerine ilişkin politikaların bir parçası olarak bu ay hayata geçiyor.

Zorunlu Açıklamalar ve Onay Kutusu

Yeni politikalar kapsamında, reklamverenlerin sentetik veya dijital olarak değiştirilmiş içerik barındıran seçim reklamlarını açıklamaları ve kampanya ayarlarında yer alan onay kutusunu işaretlemeleri gerekecek. Google, belirli reklam formatlarına yönelik olarak onay kutusuna dayalı bir reklam içi açıklama oluşturacak. Diğer formatlar için ise reklamverenler açıklamayı kendileri sağlamakla yükümlü olacak.

Açıklama Şartları

Reklam açıklamalarının açık, belirgin ve kullanıcılar tarafından fark edilme olasılığı yüksek bir yere yerleştirilmesi gerekecek. Reklamın içeriğine bağlı olarak açıklamalarda şu ifadeler kullanılabilecek:

"Değiştirilmiş veya sentetik içerik"

"Bu ses bilgisayar tarafından oluşturulmuştur."

"Bu görüntü gerçek olayları tasvir etmemektedir."

"Bu video içeriği sentetik olarak oluşturulmuştur."

Bu yeni zorunluluk, Google'ın reklam politikalarında şeffaflığı artırmayı ve kullanıcıları yanıltıcı içeriklerden korumayı amaçlayan önemli bir adım olarak değerlendiriliyor.

Google Reklam seçim reklamları yeni zorunluluk içerik teknoloji dijital reklam samsun haber gündem haber