Göz Sağlığı Uzmanından Önemli Uyarılar!

TAKİP ET

Samsun Büyük Anadolu Hastaneleri Göz Hastalıkları Uzmanı Op.Dr. Murat Ayan, göz sağlığının hayat kalitesi için kritik bir rol oynadığını vurgulayarak, belirti göstermese bile düzenli göz muayenelerinin önemine dikkat çekti.

Göz sağlığında erken teşhisin hayati önem taşıdığını belirten Op.Dr. Murat Ayan, yüksek göz tansiyonu, katarakt, hipermetrop ve astigmat gibi sorunlara karşı farkındalık oluşturdu. Yüksek göz tansiyonunun ağrısız bir şekilde ilerleyebileceğine ve tedavi edilmezse körlüğe yol açabileceğine dikkat çeken Ayan, genç yaşta olan bireylerde dahi hipermetrop veya astigmat gibi sorunların olabileceğine işaret etti.

Ayan, kataraktın genellikle yaşlılıkla ilişkilendirilse de her yaş grubunda görülebileceğini açıkladı. Gözyaşı üretiminin göz sağlığı için önemli olduğunu vurgulayan Ayan, göz kuruluğu yaşayan bireylerin de ağlama ihtimali bulunduğunu belirtti.

"Numarası yanlış gözlük kullanmak gözlere kalıcı hasar vermez ancak baş ağrısı, mide bulantısı gibi semptomlara yol açabilir." diyen Ayan, düzenli göz muayenelerinin bu tür sorunların erken teşhisi için hayati önem taşıdığını sözlerine ekledi.

Göz sağlığına dair farkındalık yaratmanın önemine vurgu yapan Op.Dr. Murat Ayan, herkesi düzenli göz muayenelerine davet ederek, "Belirtileri beklemeyin, göz sağlığınızı korumak için düzenli kontrolleri ihmal etmeyin." dedi.