Gülsan Esnafını Mağdur Etmeyin

TAKİP ET

Samsun'da Toybelen Sanayi Sitesi'ne taşınması planlanan Gülsan Sanayi esnafından geriye dönük SBB'nin toplu olarak ecri misil istemesi esnafı şaşırtırken, CHP İl Başkanı Mehmet Özdağ ve İYİ Parti İl Başkanı Hasan Aksoy, "Gülsan esnafını mağdur etmeyin "dedi.

Samsun'un Canik ilçesinde yer alan Gülsan Sanayi Sitesi esnafının Toybelen Sanayi Sitesi'ne taşınması konusunda Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB) eski Başkanı Yusuf Ziya Yılmaz döneminde çalışma başlatılmıştı. Toplu Konut İdaresi Başkanlığı(TOKİ) tarafından yapılan Toybelen Sanayi Sitesi projesi SBB eski Başkanı Mustafa Demir döneminde de devam etti. 

YÜKSEK BEDELLERLE GÜNDEM OLMUŞTU 

Yüksek kira ve yüksek metrekare bedelleri ile zaman zaman gündeme gelen 100 metrekarelik 348, 200 metrekarelik 1178 dükkan olmak üzere toplamda 1526 dükkan ve 82 ticari birimden oluşan Toybelen Sanayi Sitesi'nin 16 Haziran 2024 tarihinde bitirileceği daha önce duyurulurken, TOKİ Başkanı Samsun ziyaretinde projenin 3 ayda tamamlanmasının hedeflendiğini açıkladı. 

ESNAF ECRİ MİSİL BEDELLERİ İLE ŞAŞKINA DÖNDÜ 

Toybelen'den gelecek haberi bekleyen esnaf 'kamulaştırılan dükkanını kullandığı için kira ödeme tebligatları' ile karşı karşıya kaldı. Geriye dönük ecri misil tebligatları ile alan esnaf ise şaşkına döndü. 40 bin ila 60 bin lira arasında değişen oranlarda istenilen ecri misiler, esnafıda zora soktu.  Esnafa gönderilen tebligatta ecrimisile itiraz edilmemesi halinde yüzde 20, peşin ödenmesi halinde yüzde 15 indirim uygulanacağı belirtilirken, daha önce kendilerine verilen 'taşınma aşamasında bir bedel alınmayacak' sözlerini hatırlatan esnaf çokca kez sel mağduru olduklarını belirterek  çözüm çağrısı yaptı. CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ ve İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy, çözüm çağrısı yaptı. 

ÖZDAĞ: İNSANLARI KENDİ KADERİNE BIRAKMAYIN 

CHP Samsun İl Başkanı Mehmet Özdağ, "Gülsan Sanayi Sitesi esnaflarının mağdur edilmemesi gerektiğini, dükkanlarının eş değerlerinin  verilmesi gerektiğini hep gündeme getirdik. Ne oldu, esnaflara Gülsan Sanayi dönüşümünde çok düşük kamulaştırma bedelleri verildi. Şimdide geriye dönük ecri misiller isteniyor. Ekonomik kriz var. Esnaf ekonomik kriz altında inim inim inlerken, geriye dönük ecri misil istemek nasıl bir anlayış? İnsanların ne çektiğini görmüyorlar. Gülsan Sanayi Sitesi'ni çokca kez sel bastı. Esnafların malları zayi oldu. İnsanları kendi kaderine bırakmayın. Çözüm üretin "dedi. 

AKSOY: SORUN DEĞİL ÇÖZÜM ÜRETİN 

İYİ Parti Samsun İl Başkanı Hasan Aksoy ise, Gülsan Sanayi esnafına ecri misil gönderilmesine sert tepki gösterdi. Esnafın ekonomik buhran altında ezildiğini belirten Aksoy, "Gülsan Sanayi Sitesi esnafının her zaman yanındayız. Esnafları bu kadar mağdur etmenin ne anlamı var? Taşınacak dediniz, Toybelen'i tamamlayamadınız. Şimdide geriye dönük ecri misil istiyorsunuz. Sorun değil, çözüm üretin "diye konuştu. 

Samsun'da Gülsan Esnafına Kira Şoku - Habere gitmek için tıkla