Gümüşün Piyasa Değeri Bitcoin'i 500 Milyar Dolar Aştı

TAKİP ET

Gümüş, Bitcoin karşısında etkileyici bir geri dönüş gerçekleştirdi. Mart ayında konumunu kaybeden gümüş, kripto para birimini piyasa değerine göre en büyük 8. varlık olarak geride bıraktı. Gümüş, son dönemdeki hızlı yükselişiyle Bitcoin'in piyasa değerini 500 milyar dolar farkla aştı.

CoinGecko verilerine göre, dünyanın en değerli ikinci metali olan gümüş, 14 Mart'ta Bitcoin'in 73.737 dolarlık rekor seviyeye ulaşmasından bu yana yüzde 33,4 oranında yükseldi. Aynı dönemde Bitcoin yüzde 9,5 oranında değer kaybetti. Companies Market Cap'e göre gümüşün piyasa değeri şu anda 1,83 trilyon dolar ile Bitcoin'in 1,31 trilyon dolarlık piyasa değerini 500 milyar dolar aşıyor. Bitcoin'in gümüşün mevcut piyasa değerini yakalayabilmesi için yüzde 40 artışla 93.000 dolara yükselmesi gerekecek.

Bitcoin'in Mart Ayındaki Rekoru

Bitcoin, Mart ayında tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaştı. Ancak, sektör uzmanları Bitcoin'in gelecekteki hareketleri konusunda ikiye bölünmüş durumda. Bitcoin analisti Dylan LeClair, Bitcoin'in yeni zirvelere ulaştıktan sonraki aylarda, özellikle yarılanma olaylarında, ikiye katlanma eğiliminde olduğunu belirtti. Ancak Bitcoin'in şu anki yüksek piyasa değeri, böyle bir başarıyı gerçekleştirmeyi daha zor hale getiriyor.

Gelecek Tahminleri

Galaxy Digital'in kurucusu ve CEO'su Mike Novogratz, Bitcoin'in önümüzdeki aylarda 55.000 ila 75.000 dolar arasında bir "konsolidasyon aşamasında" kalacağını ve potansiyel olarak ikinci çeyreğin sonuna doğru yükseleceğini öngörüyor. Bitfinex'teki analistler ise Bitcoin'in önümüzdeki 12 ay içinde 150.000 dolara ulaşabileceğini tahmin ediyor. Bu yüksek tahminlerin arkasındaki ana etkenler olarak spot Bitcoin borsa yatırım fonları ve yarılanma sonrası etki gösteriliyor.

gümüş Gümüşün Piyasa Değeri bitcoin 500 milyar dolar aştı ekonomi samsun haber gündem haber