Haftanın En Çok Kazandıran Yatırım Araçları

TAKİP ET

Ramazan Bayramı tatilinin ardından yeni haftaya rehavetle başlanırken, piyasalar bu hafta İran ve İsrail arasındaki çatışmalarla Ortadoğu gelişmelerini yakından takip etti. ABD piyasalarında bilanço sezonunun devam ettiği bu haftada, Borsa İstanbul Ortadoğu'daki çatışmaların endişeleri ve risk iştahının düşmesiyle dalgalı bir seyir izledi.

Borsa İstanbul'da işlem gören hisse senetleri haftalık bazda ortalama yüzde 1,23 değer kaybederken, altının gram fiyatı yüzde 2,54, dolar/TL yüzde 0,71 ve Euro/TL yüzde 1,23 değer kazandı.

Kapalıçarşı'da işlem gören 24 ayar külçe altının gram satış fiyatı bu hafta yüzde 2,54 artışla 2 bin 502 liraya, cumhuriyet altınının satış fiyatı ise yüzde 3,93 artarak 17 bin 250 liraya yükseldi. Çeyrek altın ise 4 bin 343 liraya çıkarak dikkat çekti.

Döviz kurlarında ise ABD doları yüzde 0,71, Euro ise yüzde 1,23 değer kazanarak yükseldi. Yatırım fonları kategorisinde ise "Kıymetli Maden" fonları yüzde 2,63 kazançla dikkat çekti.

ABD piyasaları Haftanın En Çok Kazandıran Yatırım Araçları Borsa İstanbul borsa döviz Kapalıçarşı altın çeyrek altın Döviz kurları Para ekonomi samsun haber gündem haber