Halk Eğitim Kurslarında Sergi Zamanı

TAKİP ET

Samsun'un İlkadım, Atakum, Canik ve Tekkeköy Halk Eğitim Merkezi kursiyerleri, el emeği göz nuru eserlerini sergiledi.

‘Hayat Boyu Öğrenme Haftası’ kapsamında Cumhuriyet Meydanı’nda düzenlenen etkinlikte, Samsun’un dört merkez ilçesindeki halk eğitim merkezlerinin bir yıl boyunca yaptığı çalışmalar stantlarda görücüye çıktı. Etkinlikte mehteran gösterileri ve mini konserler de yer aldı.

İl Milli Eğitim Müdürü Dr. Murat Ağar, sergi hakkında bilgi vererek şunları söyledi: "Milli Eğitim Bakanlığımızca yürütülen Hayat Boyu Öğrenme Haftası çerçevesinde 4 merkez ilçe halk eğitim merkezi müdürlüklerimiz Samsun'un meydanında güzel bir etkinlik yapıyor. Çadırlarımızın içerisinde vatandaşlarımız küçük etkinlikler yaparken, usta öğreticiler ve kursiyerlerimiz de yaptıkları ürünleri sergiliyor. Buradaki amacımız insanlarımızı hayat boyu öğrenme çerçevesinde halk eğitim merkezlerimize teşvik etmektir. Halk eğitim merkezlerimizin işlevselliğini artırmak istiyoruz.

Bu noktada ilimizdeki tüm vatandaşları halk eğitim merkezlerimizdeki kurslarımıza davet ediyorum. Halk eğitim merkezlerimiz yüzlerce farklı türde yüzlerce farklı kursu vatandaşlarımızın isteği doğrultusunda açabilecek potansiyele sahipler. Gerçekten burada çok özel çalışmalar var. Geleneksel ürünlerimiz, geçmişimizden bugüne yansıyan ürünlerimiz var. Onların modernize edilmiş hali var. Burada büyük bir emek görüyoruz."

Hayat Boyu Öğrenme Genel Müdürlüğü Öğretim Materyalleri Daire Başkanı Hikmet Azer ise, "Türkiye'nin her yerinde çok güzel ürünler çıkıyor. Bunun istihdamında, pazarlama ve satış kısmında zayıfız. Burayı hepimizin çalışması lazım" diye konuştu.

Etkinlik, halk eğitim merkezlerinin tanıtılmasının yanı sıra kursiyerlerin emeklerini sergilemesi ve halkın bu kurslara teşvik edilmesi amacıyla büyük ilgi gördü.