Halkbank, Esnaf Kredilerinde Faizleri Artırdı: TESK Başkanından Tepki

TAKİP ET

Halkbank, esnaf ve sanatkarların kullanımında olan borcu devam eden kredilerin faiz oranlarını yükseltti. Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Başkanı Bendevi Palandöken, bu duruma tepki göstererek esnafların mağdur olduğunu belirtti.

Banka tarafından gönderilen bilgilendirme SMS'lerinde, "Kooperatiflerimizden kullanmış olduğunuz Hazine Destekli Esnaf Kredilerinin devam eden taksitlerinde faiz güncellemesi olmuştur" ifadelerine yer verildi. Yapılan faiz değişikliği ile ilgili kararın duyurulmasının ardından, TESK Başkanı Bendevi Palandöken sosyal medya üzerinden bir açıklama yaptı.

Palandöken'in açıklamasında, esnafların mağdur olduğu vurgulanarak kredi faizlerinin yüzde 7,5'ten yüzde 30'lara kadar yükseldiği belirtildi. Faizlerdeki bu artışın ekonomideki olumsuzluklarla ilişkilendirildiği ifade edilen açıklamada, esnafların daha önce aldığı krediler ile şu an alınan krediler arasındaki faiz oranı farkına dikkat çekildi.

Palandöken, açıklamasının devamında, esnafların yaşadığı sıkıntıların dile getirilmesi için çalışmaların sürdürüldüğünü belirtti. Devletin ilgili bakanlıklarıyla iş birliği içinde mücadele edeceklerini ifade eden Palandöken, ekonominin düzelmesiyle birlikte faiz oranlarının eski seviyelere inmesini umduklarını dile getirdi. Sonuç olarak, piyasada yaşanan faiz artışının sorumlusunun esnaflar olmadığını belirten TESK Başkanı, bu konuda çözüm arayışlarının devam edeceğini vurguladı.