Hamas'tan Pusu Açıklaması: En Az 10 Ölü ve Yaralı Var

TAKİP ET

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Gazze Şeridi'nin kuzeyinde pusuya düşürülen İsrail askerlerinden en az 10 kişinin öldüğünü veya yaralandığını duyurdu.

Hamas'ın askeri kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, Beyt Hanun'a karadan giren İsrail askerlerine gece saatlerinde pusu kurduklarını açıkladı. Kassam Tugaylarından yapılan yazılı açıklamada, Beyt Hanun'da 10 İsrail askerini taşıyan aracın vurulduğu ve araca el bombaları atıldığı belirtildi. Pusuya düşürülen askerlerin yardımına gelen takviye gücün geldiği sırada araçtaki patlayıcı düzeneğin infilak ettiği, bu olayda da ölen veya yaralanan askerler olduğu ifade edildi.

Açıklamada, Gazze Şeridi'nin güneyindeki Refah bölgesinde "Yasin-105" roketiyle İsrail ordusuna ait iki "D9" askeri buldozerinin hedef alındığı kaydedildi. İsrail ordusundan ise henüz olaya ilişkin herhangi bir açıklama yapılmadı.

İsrail'in Gazze'yi İşgalinde 7 Ekim Sonrası

Hamas'ın silahlı kanadı İzzeddin el-Kassam Tugayları, "Filistinlilere ve başta Mescid-i Aksa olmak üzere kutsal değerlere yönelik sürekli ihlallere karşılık verme" gerekçesiyle İsrail'e 7 Ekim 2023'te kapsamlı bir saldırı düzenledi. Bu saldırılarda 1200 İsrailli öldü, 5 bin 132 kişi yaralandı. İsrail'in bu tarihten bu yana Gazze Şeridi'ne düzenlediği saldırılarda ise en az 35 bin 647 Filistinli öldü, 79 bin 852 kişi yaralandı.

Enkaz altında halen binlerce ölü bulunduğu belirtilirken, halkın sığındığı hastane ve eğitim kurumları hedef alınarak sivil altyapı da tahrip edildi. İsrail ordusu, 7 Ekim'den bu yana Gazze Şeridi'ne saldırılarında 630 askerinin öldüğünü duyurdu. Çatışmalara 24 Kasım 2023'te verilen 4 günlük "insani ara"da 81 İsrailli ve 240 Filistinli esir karşılıklı serbest bırakıldı. Öte yandan İsrail, binlerce Filistinliyi alıkoyup hapsetmeye devam etti.

İşgal altındaki Batı Şeria ve Doğu Kudüs'te de 7 Ekim 2023'ten bu yana İsrail askerleri ile yasa dışı Yahudi yerleşimcilerin saldırılarında 514 Filistinli hayatını kaybetti.

hamas hamas askeri İzzeddin el-Kassam Tugayları pusu açıklaması en az 10 ölü yaralı dünya filistin gazze israil samsun haber gündem haber