Hanedan Özel Bakım Merkezi Doğanın kalbi Ayvacık'ta

TAKİP ET

Samsun'un eşsiz doğasıyla dikkat çeken Ayvacık ilçesinde özel bakım ihtiyacı olan bireylere yönelik kapsamlı hizmet sunan Hanedan Özel Bakım Merkezi, Karadeniz'de örnek bir tesis olarak dikkat çekiyor.

Doğal güzellikleriyle Samsun'un en gözde ilçelerinden olan Ayvacık, Karadeniz'in eşsiz doğasıyla özel bakım ihtiyacı olan bireylere yönelik kapsamlı bir hizmet sunan Hanedan Özel Bakım Merkezi'ne ev sahipliği yapıyor. 2010 yılında faaliyete geçen merkez, 19 yaş ve üzeri ruhsal engelli bireyler için sağlıklı ve mutlu bir yaşam alanı oluşturmayı amaçlıyor.

Temel ihtiyaçlarına katkıda bulunmanın yanı sıra misafirlerinin günlerini keyifli ve konforlu bir şekilde geçirmelerini sağlamak için çeşitli aktiviteler sunmasının yanında, alanında uzman sosyal hizmet personelleriyle ve psikolog danışmanlarıyla bakıma muhtaç hastalarına profesyonel destek sağlarken, temizlik ve sağlık personelleriyle de tam teşekküllü olarak hizmet sunuyor.

İşletme sahibi başarılı girişimci ve iş insanı Arife Tosun tarafından hayata geçirilen merkez, eşsiz doğa manzarası ve temiz havasıyla misafirlerine konforlu bir yaşam vaat ediyor.

AYVACIK'TA BİR İLKİ GERÇEKLEŞTİRDİK

Çalışmalarıyla ve işletmeyle ilgili gazetemize açıklama yapan Hanedan Özel Bakım Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Arife Tosun şunları söyledi: "Hanedan Özel Bakım Merkezi, ismini "soylu ve köklü aile" anlamının yanı sıra konukseverlikten alır. Bu misyonla misafirlerimizin temizlik, bakım, beslenme gibi temel ihtiyaçlarını karşılamakla kalmayıp sağlık ve psiko-sosyal destek sunarak onlara huzurlu ve güvenli bir ortam sağlamak için çalışıyoruz. Bu yaklaşımımızla, en kaliteli hizmeti sunmayı hedefliyoruz. Hizmet konseptimizle Ayvacık’ta bir ilki gerçekleştirmiş olduk."

ÖZGÜN HİZMET MODELİ

İşletmeci Arife Tosun, Hasta Bakım Merkeziyle ve hizmet modeliyle ilgili şu hususlara değindi: "Ayvacık'ın doğal güzelliklerine ve temiz havasına sarmalanmış Hanedan Özel Bakım Merkezimiz, 5 bin metrekare açık ve 5 bin metrekare kapalı alanda hizmet vermektedir. 148 yatak kapasitesine sahip olan merkezimizin bu kapasite sayısını 215'e çıkarmak için resmi başvurumuzu yaptık.

Hanedan Özel Bakım Merkezi sahibi Arife Tosun

Bu aşamaya geldiğimizde işletmemizde 110 kişilik bir personel istihdam edeceğiz. Engelsiz yaşamı desteklemek için tasarlanan kuruluşumuz, A, B ve C bloklardan oluşmaktadır.  Tesisimiz geniş yapıya sahip ferah odalarının yanı sıra bahçe ve spor alanları, etkinlik odaları, toplantı salonu, yemekhane, çamaşırhane, oyun salonu, şark köşesi, misafir odası gibi imkanlar sunmaktadır.

RUHSAL HASTALARA HİZMET VERİYOR

19 yaş üstü ruhsal hastalara hizmet vermekteyiz. Yemek ve barınma ihtiyaçları başta olmak üzere sosyal içerikli etkinlikler ve gezilerle onları motive edici çalışmalar yapıyoruz. Misafirlerimizin 7/24 her türlü sosyal ihtiyaçlarını karşılıyoruz. Onları rutin sağlık kontrollerini gerçekleştirerek düzenli olarak gözetim altında tutuyoruz. Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü, raporları temin edildikten sonra hastalarımızı bize yönlendiriyor. Biz de onları misafir ederek kendilerini evlerinde gibi hissetmelerini sağlıyoruz.

DOĞANIN KALBİNDEYİZ 

Engelli bireylerin hayata katılımlarını desteklemek için dış mekan ve bahçe tasarımlarına da özel önem veriyoruz. Hanedan Özel Bakım Merkezi, doğanın kalbinde, ruhsal engelli bireylere hizmet vermek için inşa edilmiş özel bir merkezdir. Misafirlerimizin yaşam kalitesini artırmak ve onlara destek olmak için varız. Bu tesisin hayata geçmesi için çok mücadele verdik. İnşallah kısa zamanda Bakım Merkezimizi daha da güçlendirerek Karadeniz’de ve ülke genelinde rol model, örnek bir tesis konumuna taşıyacağız."

SAĞLIK TURİZMİ VURGUSU

İşletme yöneticisi Tosun, Karadeniz'in en kapsamlı ve donanımlı Özel Bakım Merkezi olarak 'Sağlık Turizmi'ni canlandırmayı hedeflediklerini belirterek, yurtiçi ve özellikle yurt dışından tedavi ve rehabilitasyon için gelecek olan misafirlerini ağırlamayı planladıklarını, böylelikle sektöre yerel düzeyde katkı sunmayı amaçladıklarını sözlerine ekledi.

Hanedan Özel Bakım Merkezi, Gülpınar Mahallesi, Balahur Sokak, No: 12 Ayvacık / Samsun adresinde misafirlerini ağırlıyor. İşletmeye 0362 437 52 11 / 0506 487 67 77 nolu telefonlardan ulaşabilirsiniz.