Hava Sıcaklıkları 6 İlde 40 Derecenin Üzerine Çıkacak

TAKİP ET

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nün (MGM) yaptığı son değerlendirmelere göre, bugün hava sıcaklıkları 6 ilde 40 derecenin üzerine çıkacak.

Yüksek Sıcaklık Uyarısı

MGM'nin verilerine göre, bugün hava sıcaklıkları yurt genelinde mevsim normallerinin 5-10 derece üzerinde seyredecek. Hava sıcaklıklarının Denizli, Diyarbakır ve Batman'da 42, Aydın ve Şanlıurfa'da 41, Adıyaman'da ise 40 dereceyi bulacağı bildirildi.

Yağış Beklenen Bölgeler

Doğu Akdeniz’in Toroslar kesimi, Osmaniye, Hatay, Hakkari çevreleri, Kahramanmaraş'ın batı kesimleri, Van’ın güney ve doğu ilçeleri ile Şırnak'ın doğu kesimlerinde yerel olmak üzere sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış bekleniyor. Diğer bölgelerin az bulutlu ve açık geçeceği tahmin ediliyor.

Kuvvetli Rüzgar Uyarısı

Rüzgarın Marmara ve Kuzey Ege kıyılarında kuzeyli yönlerden kuvvetli olarak esmesi bekleniyor. MGM, yaşanabilecek olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.

Diğer Şehirlerde Hava Durumu

Ankara'da hava sıcaklığının en yüksek 35, en düşük 17 derece; İstanbul'da en yüksek 28, en düşük 21 derece; İzmir'de ise en yüksek 32, en düşük 24 derece olması bekleniyor.

Yüksek Sıcaklık Uyarısı hava sıcaklıkları 6 ilde 40 derece Meteoroloji Genel Müdürlüğü uyarı yağışlı bölgeler çevre samsun haber