Havalimanında Faciadan Dönüldü

TAKİP ET

İstanbul Havalimanı'nda Paris-İstanbul seferini yapan Fedex Hava Yolları'na ait kargo uçağı, iniş takımlarındaki arıza sebebiyle gövde üzerine sorunsuz bir şekilde iniş yaptı. Olayda ölen ya da yaralanan olmazken, havalimanı trafiği etkilenmedi.

İstanbul Havalimanı'nda Paris-İstanbul seferini yapan Fedex Hava Yolları'na ait bir kargo uçağında yaşanan iniş takımları arızası, korkulu dakikaların yaşanmasına neden oldu. Boeing 763 tipi kargo uçağı, iniş takımlarında meydana gelen arıza üzerine kontrol kulesiyle iletişime geçerek gövde üzerine iniş için izin talep etti.

Bu gelişme üzerine havalimanı yetkilileri gerekli tedbirleri alarak Havalimanı Kurtarma ve Yangınla Mücadele Servisi ekiplerini pist kenarına yönlendirdi. Neyse ki, uçak gövde üzerine başarılı bir şekilde iniş yapmayı başardı ve kabin ekibi yaralanmadan uçağı terk etti.

Yaşanan olay nedeniyle İstanbul Havalimanı'ndaki 16R numaralı pist uçuşlara kapatıldı. Ancak hava trafiğini etkileyecek bir durum olmadığı bildirildi. Uçağın pistten kaldırılması için çalışmalar sürüyor. Bu tür durumlar havaalanlarında alınan güvenlik tedbirlerinin önemini bir kez daha hatırlatıyor.

Havalimanı Uçak Kazası uçak Samsun Havaalanı Samsun haber Fedex Hava Yolları