Havza'da İlk Bayraktepe Bahar Şenliği Coşkuyla Kutlandı

TAKİP ET

Samsun Havza'da ilk kez düzenlenen Bayraktepe Bahar Şenliği, çeşitli etkinlikler ve yoğun katılımla büyük bir coşkuya sahne oldu.

Samsun'un Havza ilçesinde, Ortaklar Mahallesi Tanışma, Yardımlaşma ve Dayanışma Grubu tarafından organize edilen ilk Bayraktepe Bahar Şenliği büyük bir coşkuyla kutlandı.

Barış Yürüyüşü ile Başladı

Ortaklar Mahallesi Bayraktepe mevkiinde gerçekleştirilen şenlik, grup başkanı Ömer Tural, mahalle muhtarı Hasan Sözen ve mahalle sakinlerinin katılımıyla mehter takımı eşliğinde düzenlenen Barış Yürüyüşü ile başladı.

Havza Belediye Başkanı'ndan Teşekkür

Havza Belediye Başkanı Murat İkiz, Kur'an okunmasının ardından yaptığı konuşmada, "Bu bayram Havza’da büyük bir yoğunluk yaşanıyor. Birçok hemşehrimiz sılayırahim yaptı. Güzel bir bayram geçiriyoruz. Bayramı bayram gibi yaşatan tüm Ortaklar halkımıza teşekkür ediyoruz," dedi.

Mahallenin Tarihçesi ve Amaçlar

Ömer Tural, mahallenin tarihçesi hakkında bilgi vererek, "Bu yola çıkarken birkaç kişi ile başladık. Geldiğimiz noktada bakıyorum ki Ortaklar olarak biz büyük bir aileyiz. Amacımız geleneklerimizi yaşatmak, geçmişte olduğu gibi birlikte bayramlaşmak," dedi.

Şenliğin Destekçilerine Plaket

Eski milletvekili Kemal Zeybek, şenliğin hazırlanmasında emeği geçenlere teşekkür etti. Ardından İkiz ve Tural, sponsorlara katkılarından dolayı plaket takdim etti.

Renkli Etkinlikler

Şenlikte Samsunlu Fehmi ve Adil Kalaycı konserleri, ağalık yarışı, çuval yarışı, yoğurt yeme yarışması, halat çekme yarışları, atlı karınca ve dostluk futbol maçı gibi çeşitli etkinlikler gerçekleştirildi.

Geniş Katılım

Etkinliğe Havza AK Parti İlçe Başkanı Mustafa Kurkmazlı, MHP İlçe Başkan Vekili Bekir Cengiz, CHP İlçe Başkanı Şener Geçit ve çok sayıda vatandaş katıldı, şenlik coşkusu hep birlikte yaşandı.

Havza Samsun Bayraktepe Bahar Şenliği Ömer Tural Havza Belediye Başkan Adayı Murat İkiz: mehter takımı etkinlik samsun haber gündem haber