Havzalılar dert küpü!

TAKİP ET

Samsun'un Havza ilçesinde vatandaşların dertleri saymakla bitmez. 'Otopark ve içme suyu' liste başında. Özellikle otogarın pahalı olması nedeniyle yol kenarına 'yolcu bırakma' olayı ise ilçe sakinlerinin en büyük problemi olarak dikkat çekiyor!

SON DAKİKA SAMSUN HABER | ÖZEL HABER | Samsun'un Havza ilçesinde 31 Mart yerel seçimler öncesinde Hedef Halk Gazetesi Haber Editörü Noyan Alper Cabbar, vatandaşların nabzını tuttu ve sorunlarını, taleplerini dinledi.

İlçede başlıca otopark sorunu, içme suyu, kaplıca turizmi, zincir marketler, sebze pazarı gibi sorunlar dikkat çekerken, özellikle Havza Otogarı'nda yaşanan yol kenarına 'yolcu bırakma' olayı ise ilçe sakinlerinin en büyük problemi olarak vurgulanıyor.

OTOPARK EN ÖNEMLİ SORUN

Havza kent merkezindeki başlıca sorun 'otopark.' İlçe sakinleri ve kırsaldan gelen vatandaşlar araçlarını park etmekte ciddi sorun yaşıyor. Samsun Büyükşehir Belediyesi'nin yaptığı mekanik otopark ise ilçe halkına hitap etmiyor. Hem pahalı hem de konum itibariyle ters kalıyor.

Şebeke suyu ise gün içinde çamurlu akması nedeniyle diğer sorunları başında yer alıyor. Vatandaşlar, içme suyunun kalitesiz olmasından dert yanıyor.

İlçenin en önemli gelir kaynaklarının başında yer alan kaplıca suyu ise 'hamamcılıktan' öteye gitmiyor. Her dönem 'termal turizm' vurgusunun yapıldığı ilçede maalesef kapılca tesisleri hem kalitesiz hem de 'hamamcılık' anlayışıyla hizmet vermesi nedeniyle termal turizmden ilçenin hakettiği payı alamamasına neden oluyor. Aynı zamanda hamam ücreti de pahalı bulunuyor.

CENAZE HİZMETLERİNDEN BELEDİYE PARA ALIYOR

AK Parti'nin 'Sosyal Belediyecilik' olarak başlattığı, Samsun'da uygulanan 'ücretsiz cenaze hizmetleri' Havza'da 'ücretli.' Aynı zamanda çadır, çay ve pide gibi hizmetler vatandaşlara verilmiyor. Belediye; mezar parası, gasilhane gibi hizmetlerden dolayı 'bağış' adı altında 2 bin 500 TL cenaze yakınlarından ücret alıyor. Diğer ilçelerde bu hizmetlerden ücret alınmazken, Havza'da alınması vatandaşların tepkisini çekiyor.

KENTTE KONUT KRİZİ VAR

Diğer yandan ilçede konut sorunu yaşanıyor. Kiralar çok pahalı. OSB'nin istihdama katkısı, ilçeye faydası var ancak yerel esnafın durumu çok kötü. Özellikle zincir marketlerin nüfus planlamasına bakılmaksızın ruhsat verilip açılması, yerel marketleri ve ilçenin diğer esnafını sıkıntıya sokmuş durumda. Tüccarların sebze pazarını ele geçirdiğini, kaliteli ve ucuz sebze ve meyveye ulaşamadıklarını kaydeden ilçe sakinleri, çiftçinin ürettiğini çok ucuza attığını, tüccarın fiyat belirlediğini öne sürdü.

Yine kent merkezinde esnaf tezgahlarını, galerici araçlarını kaldırıma koyarken, tahammülsüz, saygısız bir ilçe olduklarını kaydeden vatandaşlar, "Kaldırım ve otopark sorunu var. Yol üstünde herkes bir köşe kapatmış durumda. Yayalar sorun yaşıyor, araç park etmek başlı başına tartışma nedeni oluyor" dediler. İlçe sakinleri aynı zamanda emekliye verilen maaşı düşük buluyor.

HAVZA OTOGARI'NDA YOLCU İNDİRME SORUNU

Havza'daki en büyük sorunun başında ise 'Havza Otogarı' geliyor. Otogara araç girişi 170 TL. Otobüsler bu ücreti otogara vermemek için girmezken, gece saatlerinde yolcular için çile başlıyor. Çünkü yolcular, ya tünel girişinde ya da sanayi girişinde otobüsler tarafından yol üstünde bırakılıyor. Samsun'dan kalkan otobüsler de akşam saat 21.00'dan sonra yolcu almıyor. Havzalılar, Merzifon Otogarı'nı kullanıyor. Aynı zamanda otogarın bakımsız hali de ayrı bir konu olarak dikkkat çekiyor.