Heyelan 24 Can Aldı

TAKİP ET

Abidjan'da 13-22 Haziran tarihleri arasında yaşanan şiddetli yağışlar sonucu 24 kişi hayatını kaybetti, 271 kişi kurtarıldı.

Fildişi Sahili'nin Abidjan şehri, 13 Haziran'dan bu yana devam eden şiddetli yağışlar nedeniyle sel ve heyelanlarla büyük bir felaket yaşadı. Fildişi Ulusal Sivil Koruma Ofisi (ONPC), şiddetli yağışların evleri ve yolları sular altında bırakarak şehir genelinde büyük hasara yol açtığını açıkladı.

Ölü Sayısı ve Kurtarma Operasyonları

13-22 Haziran tarihleri arasında yaşanan yağışlarda en az 24 kişi hayatını kaybetti. Yetkililer, yağışlar sonrası mahsur kalan en az 271 kişinin kurtarıldığını bildirdi. Bölgede bazı alanlarda mevsim normallerinin dört katından fazla yağış kaydedildiği belirtildi. Bu durum, şehrin altyapısı üzerinde büyük bir baskı oluşturdu.

Altyapı Üzerindeki Baskı

Yetkililer, aşırı yağışların şehrin altyapısına olan olumsuz etkisine dikkat çekerek, altyapının güçlendirilmesi gerektiğini vurguladı. Ayrıca, bu tür olayların gelecekte daha da büyük felaketlere yol açabileceği uyarısında bulundular.

Fildişi Sahili Abidjan sel şiddetli yağış Sel felaketi heyelan Fildişi Ulusal Sivil Koruma Ofisi doğal afet kurtarma operasyonu