Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun: 'Asgari ücret insanca yaşama yetmeli'

TAKİP ET

Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, asgari ücretin insanca yaşama yetecek düzeyde olması gerektiğini söyledi.

Hak İş İl Başkanları Kurulu toplantısına katılan Hizmet İş Sendikası Samsun Şube Başkanı Ziya Uzun, İsrail'in Filistin'e yönelik saldırılarını kınadı. Asgari ücrete zam görüşmelerinin devam ettiği sürece dikkati çeken Uzun, insanca yaşama yetecek ücret vurgusu yaptı. 

'EMEKLİLER UNUTULMAMALI'

Uzun, "Bütün çalışanların temsil edildiği adil bir asgari ücret tespit komisyonu oluşturulmalıdır. Asgari ücretin, dört kişilik bir ailenin yaşam masrafları göz önüne alınarak, günün ekonomik koşullarına ve enflasyon verilerine göre hakkaniyetli bir yaklaşımla belirlenmesini talep ediyoruz. Ülkemizdeki vergi sisteminin yeniden ele alınarak, adil bir vergi sisteminin hayata geçirilmesini önemsiyoruz. Bu açıdan, ücretli çalışanların kazançlarının vergi dilimlerinin düşük kalması nedeniyle ellerine geçen net ücretlerinin azalmasının önüne geçecek bir vergi modelinin oluşturulmasını talep ediyoruz. Emekli aylıklarının alt tabanının asgari ücret düzeyine çekilmesini ve enflasyon ile ilave zamlar dikkate alınarak artışlarının yapılmasını istiyoruz "ifadelerini kullandı.