Hukukçu Arzu Sabuncu Cabbar'dan SBB Başkanı ve Meclis Üyelerine açık çağrı

TAKİP ET

Samsun'da su zammını bir vatandaş olarak yargıya taşıyan ve TÜFE zammı ile sayaç bakım ücretini iptal ettiren Hukukçu Arzu Sabuncu Cabbar, yarın toplanacak meclise açık çağrı yaptı.

31 Mart 2019 yerel seçimleri ile göreve gelen Samsun Büyükşehir Belediyesi(SBB)eski Başkanı Mustafa Demir, suya yüzde 25, sayaç okuma bedeline yüzde 150 zam yapıp su faturalarına her ay TÜFE zammı yansıtılması yönünde karar almıştı. Samsun Barosu avukatlarından Arzu Sabuncu Cabbar'da, su zammını bir hukukçu olarak yargıya taşıyıp iptali yönünde adım atılmasını talep etmişti. 

Uzun süren yargı sürecinin ardından TÜFE zammı ve sayaç okuma bedelinin iptali yönünde karar çıkmıştı. Mahkeme kararı eski Başkan Mustafa Demir döneminde uygulanmazken, suda indirim teklifleri hayata geçirildi. Son SASKİ olağan genel kurulunda suya yüzde 15 indirim ve 'az su tüketenin az, çok su tüketenenin çok ödeyeceği' kademeli sistem gündeme alındı. Söz konusu teklifler komisyon toplantısında kabul edilirken, gözler yarın yapılacak meclis toplantısına çevrildi. 

AÇIK ÇAĞRI YAPTI 

Hatırlanacağı üzere CHP'li Meclis Üyeleri Atilla Tekcan ve Hasan İpek'in TÜFE zammının kaldırılması yönünde verdiği teklif reddedilmişti. Bugünkü meclis toplantısının öncesinde Hukukçu Arzu Sabuncu Cabbar, meslektaşı SBB Başkanı Avukat Halit Doğan ve meclis üyelerine açık çağrı yaptı. Cabbar, "Açık çağrımızdır;TÜFE zammı ve sayaç okuma bedeli, mahkemece yasal bulunmamıştır. Mahkeme kararı, belediye tarafından bu süreçte uygulanmamıştır. 

Mahkeme kararının uygulanmasını ve yasal olarak gerekli olan TÜFE zammı ile sayaç okuma bedelinin iptalini talep ediyoruz. Yapılacak toplantıda hukuksal olarak gereğini yapmalarını bekliyorum. Hukukçu olan başkanımızdan da özellikle bekliyoruz. Yarın bir gün hukuki olarak kötü bir  sonuçla karşılaşmamaları için bu adımları bekliyoruz "dedi. 

samsun samsun haber son dakika samsun büyükşehir belediyesi