İbrahim Reisi'nin Helikopter Kazası Sonrası Cenaze Töreni

TAKİP ET

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi ve beraberindeki 9 kişi için düzenlenen cenaze töreninde izdiham yaşanıyor. On binlerce kişi, dualarla ve ağıtlarla Reisi'ye veda ediyor.

Doğu Azerbaycan'da meydana gelen helikopter kazasında hayatını kaybeden İran Cumhurbaşkanı Reisi ve beraberindeki heyet için cenaze töreni düzenleniyor.

Helikopterleri, Azerbaycan sınırındaki bir baraj açılış töreninden dönerken, 19 Mayıs'ta Türkiye saatiyle öğleden sonra 4 civarlarında düşmüştü. İran Kızılayı ekipleri, kaza kırımı yaşanan helikopterin enkazına 15 saatlik bir çalışma sonrasında ulaştı. Reisi'nin yanı sıra, Dışişleri Bakanı Hüseyin Emir Abdullahiyan, Tebriz Valisi Malik Rahmeti ve diğer yetkililer de hayatını kaybetti.

İlk cenaze töreni Tebriz kentinde düzenlenirken, on binlerce kişi cenaze aracının etrafında toplandı. Sevenlerinin Reisi'nin tabutuna dokunabilmek için birbirleriyle yarıştığı meydanda dualar okunuyor ve ağıtlar yakılıyor. Kum kentinde yapılacak 2. törenin ardından Tahran'da cenaze töreni gerçekleşecek.

İşte törenden kareler;

İran Cumhurbaşkanı İbrahim Reisi in cenaze töreni izdiham helikopter kazası dünya samsun haber gündem haber