İç hatlar uçak biletlerinde tavan fiyata zam

TAKİP ET

İç hatlarda ekonomi sınıfı uçak biletlerinde tavan fiyatlarında yapılan zamla ilgili önemli bir güncelleme geldi. Artık iç hatlarda tek yönlü ekonomi sınıfı uçak biletlerinde yüzde 30'luk bir zam yapılarak tavan fiyatlar 3 bin 250 TL'ye yükseltildi.

Yeni düzenlemeye göre, uçağın yüzde 85'lik kısmı için tavan fiyat 1650 TL'den 2 bin TL'ye, geri kalan yüzde 15'lik kısmı için ise 2 bin 500 TL'den 3 bin 250 TL'ye çıkarıldı. Bu kararın ardından bilet satan havayolu şirketleri, gerekli ayarlamaları yaparak zamı fiyatlara yansıttılar.

Geçen yıl alınan bir kararla benzer şekilde, uçağın koltuk kapasitesinin yüzde 85'ine kadar olan bölümü için bilet fiyatları en fazla 1650 TL'ye, geri kalan yüzde 15'lik kısma ise 2 bin 500 TL'ye yükseltilmişti. Bu yeni zamla birlikte iç hatlarda seyahat edenlerin bilet ücretlerinde artış yaşanacak.

İç hatlarda tek yönlü biletlerde tavan fiyat uygulaması, 2013 yılında Sivil Havacılık Genel Müdürlüğü tarafından başlatılmıştı. Ancak iç hat business sınıfı ve dış hat biletlerinde tavan fiyat uygulaması bulunmamaktadır.