İçişleri Bakanı Yerlikaya: Bayram tatilinin sekizinci gününde trafik kazalarında 6 kişi yaşamını yitirdi

TAKİP ET

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Kurban Bayramı tatilinin sekizinci gününde meydana gelen trafik kazalarında 6 kişinin, bayram tatilinin başladığı günden bu yana ise toplam 68 kişinin hayatını kaybettiğini açıkladı.

Denetimler ve Kazalar

Bakan Yerlikaya, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, bayram tatilinin sekizinci gününde 706 trafik kazasının meydana geldiğini, bu kazalarda 6 kişinin hayatını kaybettiğini ve bin 97 kişinin yaralandığını bildirdi. Ayrıca, 405 bin 88 aracın denetlendiğini, 22 bin 975 araca hız ve radar işlemi, 37 bin 590 araca ise diğer işlemler yapıldığını belirtti.

Toplam Kayıplar ve Yaralılar

Bayram tatilinin başlangıcından itibaren meydana gelen trafik kazalarında toplam 68 kişinin hayatını kaybettiğini ve 9 bin 787 kişinin yaralandığını kaydeden Yerlikaya, "Hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah’tan rahmet, yaralılarımıza acil şifalar diliyorum" dedi.

Trafik Yoğunluğu ve Uyarılar

Bayram tatilinin son gününe dikkat çeken Yerlikaya, "Karayollarımızda trafik yoğunluğu var. Trafik polislerimiz ve Jandarma Trafik ekiplerimiz denetimlerine ve radarla hız kontrollerine 24 saat aralıksız devam ediyor. Tekrar uyarıyoruz. Aşırı hız yapmayalım. Araçlarımızda da otobüslerde de emniyet kemeri takmayı ihmal etmeyelim. Trafik kurallarına uyalım" ifadelerini kullandı.

Bayram tatili içişleri bakanlığı açıklama sekizinci gününde trafik kazaları 6 kişi hayatını kaybetti asayiş samsun haber gündem haber